Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Policijas saceltā ažiotāža izraisa rindas slimnīcā

Trešdienas pēcpusdienā pie slimnīcas Ģintermuiža pulcējās turpat divsimt cilvēku, lai veiktu veselības pārbaudi autovadītāja medicīniskās izziņas saņemšanai. Pie ārstu  kabinetiem izveidojās rinda, kurā pacientiem nācās pavadīt trīs līdz piecas stundas.
Ažiotāža autovadītāju medicīnisko izziņu saņemšanai sākās 22.jūnijā, kad Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš LNT tiešraidē paziņoja, ka autovadītājiem jāatceras, ka līdzi vienmēr jābūt arī izziņai par veselības pārbaudi, pretējā gadījumā viņiem jārēķinās ar 30 latu lielu naudas sodu un liegumu turpināt ceļu. Jelgavas ceļu policija šādas pārbaudes pagaidām nav veikusi.

Medicīniskās komisijas vadītāja Irina Sretenska ir sašutusi par policijas pārstāvju radīto ažiotāžu un, ja pieļauj, ka gadījumā, ja problēmsituācijja netiks risināta , nākamotrešdien, komisijas pieņemšanas laikā, rindas varētu būt vēl lielākas.

Savukārt Tislietu ministrija informē, ka transportlīdzekļa vadītājam braukšanas laikā nav jābūt klāt medicīniskajai izziņai. Ceļu satiksmes likums paredz, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nedrīkst izmantot, ja vadītājs nav normatīvajos aktos noteiktajā termiņā veicis kārtējo veselības pārbaudi. Likumā ir paredzēts vadītāja pienākums regulāri iziet medicīnisko pārbaudi, bet tas nenozīmē, ka personai vienmēr ir jābūt klāt dokumentam, kas apliecina, ka medicīniskā pārbaude ir veikta.

Plašāk par tēmu – sestdienas, 2.jūlija laikrakstā «Zemgales Ziņas».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas