Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Preventīva plūdu seku novēršana Strenču novadam varētu izmaksāt vismaz 25 000 latu

Strenču novadā preventīvie pasākumi, lai pasargātu novada teritoriju no līdzīgu plūdu seku atkārtošanās nākotnē, varētu izmaksāt vismaz 25 000 latu, informēja Strenču novada domes priekšsēdētājs Jānis Pētersons.

Jau patlaban esot saskatāmas uzlabojumu iespējas novadā, kas būtu realizējamas gan paceļot dambi, gan regulējot ūdens caurplūdi Gaujā, kā arī, piemēram, estrādi būtu iespējams izveidot tā, lai plūdi to vairs neskartu.

Minētajiem uzlabojumiem gan trūkst līdzekļu. Veicamajiem darbiem patlaban tiek prognozētas izmaksas vismaz 25 000 latu apmērā, taču pašvaldības budžets šogad izveidots bez rezerves. "Pašu spēkiem to īstenot mēs noteikti nevarēsim, bet, ja valsts ieliks savu daļu, no savas puses arī mēs segsim savu daļu," atzina Pētersons.

Patlaban nav iespējams precīzi prognozēt šī gada pavasara plūdu radīto zaudējumu apmēru Strenču novadā, taču, kā LETA jau ziņoja, Pētersons pieļauj, ka nepieciešamie līdzekļi seku novēršanai vien varētu būt līdz 30 000 latu. Viņš arī atzīmēja, ka līdz ko būs precīzi zināmas radīto postījumu sekas un finansiālie apmēri, tiks lūgta valsts palīdzība plūdu seku likvidēšanā.

Iesniegumus par radītajiem zaudējumiem patlaban pašvaldībā neviens nav iesniedzis, taču jau daudzi ir interesējušies, galvenokārt, par kanalizācijas sistēmas uzlabošanas un atjaunošanas darbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas