Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Reģionu partijas grib Saeimā, bet nezina, kā tur tikt

Reģionālajām partijām nav mērķa par katru cenu startēt Saeimas vēlēšanās ar savu sarakstu, bet tām ir svarīgi, lai valdība un Saeima ņemtu vērā reģionu intereses, uzskata Preiļu novada domes un Latgales partijas priekšsēdis Aldis Adamovičs. Viņš pieļauj, ka reģionu cilvēki varētu piedalīties Saeimas vēlēšanās, taču vēlas sagaidīt jaunās valdības izveidošanu un tās deklarāciju. Tad tiks lemts, kādā veidā to darīt. Vairāki vietējie līderi pieļāva iespēju sadarboties ar valdībā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai nešķeltu latviešu vēlētāju balsis.

Vienotība jau nākamnedēļ atsāks sarunas ar reģionu partijām, Dienai apstiprināja ģenerālsekretārs Artis Kampars. Vienotība noskaņota sadarboties ar vairāku novadu partijām, bet sarunu partneru lokā nebija Reģionu alianses. Pēc Tautas partijas un LPP/LC darbības izbeigšanas ne tikai paplašinājās Reģionu alianse (RA), kura tāpat kā Liepājas, Ventspils, Tukuma un Ogres partijas bija izveidota jau agrāk, bet nodibinājās daudzas jaunas partijas Jēkabpilī, Kuldīgā, Talsos, Valmierā, Daugavpils novadā un pilsētā, Vidzemes, Latgales reģionos un citviet. Babītes novada priekšsēdētāja Andreja Ences vadītā Reģionu alianse ir vienojusies ar Vidzemes partiju un Latgales partiju lēmumu pieņemt kopīgi februārī. Tā uzrunājusi arī citu vietējo partiju līderus, kuri vienlaikus runā ar Vienotību un Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS). Vēl daži kā Jēkabpils mērs Leonīds Salcēvičs apsveica arī Aināra Šlesera vadītās partijas Vienoti Latvijai! un Einara Repšes dibinātās partijas Latvijas attīstībai kongresus.

"Tas nav viss. Pie visiem vēl neesmu bijis, jo vēl jau parādīsies interesantas lietas," Dienai sacīja Salcēvičs, ar to domājot kādu jaunu politisko spēku. Viņaprāt, partijām vajadzētu konsolidēties, nevis šķelt vēlētāju, tāpēc Salcēvičs izvēli izdarīšot ļoti uzmanīgi, "bet malā es arī nestāvēšu".

Visu Ināras Egles rakstu lasiet ceturtdienas, 16.janvāra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas