Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Seces pagastā atjaunotas ūdenssaimniecības dēļ par ūdeni jāmaksā vairāk

Jaunjelgavas novada Seces pagastā atjaunota ūdenssaimniecība - nomainīta ūdens piegādes sistēma un uzbūvētas ūdens attīrīšanas iekārtas, tomēr izmaiņu dēļ nāksies maksāt vairāk gan par ūdeni, gan kanalizāciju, ziņo portāls staburags.lv.

Vecais, savu laiku nokalpojušais ūdensvads daudzviet bija stipri bojāts, radās lieli ūdens zudumi, arī kanalizācijas sistēma kārtīgi nedarbojās.

Pagastā pārbūvēts 1 384 metrus garš ūdensvads, 748 metru garumā —  kanalizācijas vads, par 892 metriem pagarināta kanalizācijas sistēma, izbūvētas astoņas jaunas kanalizācijas akas un ūdens attīrīšanas iekārtas.

Iedzīvotājiem gan jāapzinās, ka turpmāk par ūdeni un kanalizāciju būs jāmaksā vairāk. "Seciešiem, kuri līdz šim par ūdeni maksāja simbolisku maksu — 50 santīmu par katru iedzīvotāju mēnesī, nu būs jāmaksā vairāk, bet maksa vidēji būs tikpat liela, kā piemēram, Aiz­krauk­lē. Lielākas problēmas tas sagādās tiem, kam ir piemājas saimniecība un centrālais ūdensvads tika izmantots dārza laistīšanai, vai tiem, kuri tur mājlopus," sacīja Seces pagasta pārvaldes vadītājs Arnis Mencendorfs.

"Esam dzirdējuši, ka ir pagasta iedzīvotāji, kuri uzskata, ka šādus darbus nevajadzēja veikt. Bet jāsaprot, ka vietām sistēmā bija pat 40 gadu vecas caurules, kas regulāri plīsa un kuras visu laiku bija jāremontē. Arī ūdens kvalitāte ir daudz labāka, un, kas nav mazsvarīgi, arī notekūdeņi tagad tiks attīrīti atbilstoši prasībām un nepiesārņos apkārtējo vidi," teica A.Mencendorfs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas