Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Situācija Saldū stabilizējusies, ūdens līmenis normas robežās

Pašlaik situācija saistībā ar lietavu izraisītajiem plūdiem Saldū ir stabilizējusies un ūdens līmenis pilsētā ir normas robežās, iinformēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa stāstīja, ka vietām ūdens klāj pāris dārziņus, tomēr no dzīvojamajām ēkām ūdens ir atkāpies. Tomēr kritiska situācija ir saglabājusies uz Liepājas šosejas, jo uz tās saglabājusies intensīva ūdens plūsma, kas traucē ceļa remontdarbu veikšanai.

Jau ziņots, ka vissmagāk plūdos bija cietusi Brīvības iela - tas saistīts ar to, ka blakus slimnīcai esošajam dīķim tika pārrauts aizsprosts. Nesen būvēta privātmāja Brīvības ielā 2 cietusi īpaši smagi - tās pirmais stāvs lielā mērā bija applūdis. Mājas iemītnieki pagaidām apmetušies pie draugiem.

Tāpat šodien notiks Saldus pašvaldības darba grupa, lai lemtu par veicamajiem darbiem lietusgāžu radīto plūdu postījumu novēršanai.

Jau piektdien Saldus novada domē tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā piedalījušies dažādi dienesti un Saldus un Brocēnu novada pašvaldību vadība.

Ārkārtas situācija netika izsludināta un pašlaik šāds jautājums pat netiek izskatīts, pēc sēdes akcentēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes komandiera vietnieks Genādijs Pavlovs.

Kā ziņots, Saldus pilsētā bija applūdušas aptuveni 20 mājas zemākās vietās. Tomēr visnopietnākā situācija esot tieši Brocēnu novadā applūdušo ceļu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas