Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sodīs, ja suņi skries savā vaļā

Gulbenes pilsētā top jauni saistošie noteikumi suņu un kaķu turēšanai, kuri tiks virzīti apstiprināšanai 27.decembra novada domes sēdē, bet pirms tam tos paredzēts apspriest tautsaimniecības komitejas sēdē 19.decembrī, vēsta portāls dzirkstele.lv.

"Iedzīvotājiem ir pretenzijas, ka suņu saimnieki savus dzīvniekus parkā laiž brīvi skriet savā vaļā. Ir nepatīkami, ja bērni iet uz skolu, bet viņiem uzklūp suņi. Ja viņu saimnieki nereaģēs uz aizrādījumiem, nāksies viņus reāli sodīt," Dzirkstelei saka Gulbenes pilsētas pārvaldes vadītājs Andis Caunītis.

Gulbenes pilsētas sabiedriskās kārtības sargs Mārtiņš Didrihsons-Linards Dzirkstelei saka, ka jaunie noteikumi pilsētā noteiks vietas, kur saimniekiem būs ļauts ar suņiem pastaigāties, tikai tos vedot pie pavadas. Ja tas netiks ievērots, saimniekus varēs saukt pie administratīvās atbildības un noteikt naudas sodu.

Topošie noteikumi jau apspriesti Gulbenes dzīvnieku aizsardzības biedrības Ķepaiņu draugu klubs organizētajā iedzīvotāju sapulcē, kas notika šomēnes. Biedrība ieteikusi noteikumos pieminēt arī kārtību citu mājdzīvnieku, piemēram, mājas sesku turēšanā. A.Caunītis uzskata, ka tas nav nepieciešams, jo Gulbenē līdz šim nav bijis nekādu problēmu ar klaiņojošiem eksotiskajiem istabas dzīvniekiem vai mājlopiem.

"Nav redzēts vai dzirdēts, ka pa pilsētu klaiņotu jūras cūciņas vai baltās pelītes," joko A.Caunītis. Taču ar suņiem un kaķiem esot problēmas arī tad, ja saimnieki aizbrauc un pamet šos dzīvniekus likteņa varā.

A.Caunītis atklāj, ka jaunie saistošie noteikumi maz atšķirsies no vecajiem, kādi bija spēkā Gulbenes pilsētas domes pilnvaru laikā. Tāpat kā līdz šim suņu un kaķu īpašniekiem savi mīluļi pilsētā būs jāreģistrē un jāmaksā par tiem ikgadējā nodeva, kura būs tikpat liela kā līdz šim - par kaķi viens lats, par suni divi lati. Pašvaldības jaunie saistošie noteikumi paredzēs sodanaudu tiem kaķu un suņu saimniekiem, kuri nebūs maksājuši pašvaldības noteikto nodevu par saviem mīluļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas