Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

SPKC aicina viesnīcu un kafejnīcu apmeklētājus Rīgā un Liepājā rūpīgi sekot savam veselības stāvoklim

Covid-19 uzliesmojuma dēļ Slimību profilakses un kontroles centrs aicina rūpīgi sekot savam veselības stāvoklim personas, kuras nedēļas nogalē apmeklēja kādu no sešām ēdināšanas vietām Liepājā, kā arī vairākas vietas Rīgā.

SPKC epidemiologi, turpinot jau sāktās epidemioloģiskās izmeklēšanas un saņemot jaunu informāciju par saslimušajiem ar Covid-19, iezīmējuši jaunus saslimšanas gadījumu uzliesmojumus, kas saistīti ar draugu kompāniju izklaidi publiskās vietās.

Veicot trīs uzliesmojumu epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi atklājuši papildu izklaides vietas, kuras varētu būt apmeklējušas infekciozas personas.

SPKC lūdz novērot savu veselību un sekot tās izmaiņām, kā arī nepieciešamības gadījumā telefoniski vērsties pie ģimenes ārsta iedzīvotājus, kuri no 27.jūnija vakara līdz 8.jūlija vakaram apmeklēja restorānu Aqua Luna Rīgā, no 28.jūnija vakara līdz 9.jūlija vakaram - restorānu Kinki Rīgā, 3.jūlija vakarā - viesnīcu Sport Hotel un restorānu 7.līnija Liepājā, 4.jūlija vakarā - kafejnīcu Darbnīca, alus bāru Miezis&Ko un kafejnīcu Delisnack Liepājā un 5.jūlija vakarā - kafejnīcu Vējš Liepājā. Veselības stāvoklis jānovēro 14 dienas no minēto publisko vietu apmeklēšanas, īpaši pievēršot uzmanību tam, vai neparādās paaugstināta temperatūra, sāpes kaklā vai klepus.

Kā informēja Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāve Dace Freidenfelde, pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus rūpīgi ievērot visus SPKC noteiktos ierobežojumus. Tāpat pašvaldības policijai uzdots biežāk apsekot publiskās vietas, lai pārbaudītu, kā tiek ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi.

SPKC gan uzsvēra, ka restorānu apmeklētājiem risks saslimt tiek vērtēts kā zems.

Patlaban ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz 20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz 15 un svētdienās no plkst.9 līdz 12.

SPKC tāpat aicina iedzīvotājus lejuplādēt lietotni Apturi Covid, lai ātrāk uzzinātu, vai persona ir bijusi kontaktā ar Covid-19 saslimušo.

Pievienota 5.rindkopa

Top komentāri

ha, ha
h
ASV epidemiologi brīdina, ka maltītes ieturēšana restorānu iekštelpās pieder pie visaugstākā riska apdraudējumiem.
Joske
J
ESpkC aicina jau laicīgi apaut baltas čībiņas un čāpot uz mežu pa skuju taku.testamentu sataisīt,pabarot kaķi pēdējoreizi ....
Hm
H
Es biju pārliecināts,ka savam veselības stāvoklim jāseko vienmēr,lai kur tu arī būtu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas