Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Sprūdžs klusē par Jelgavas novada domes vēlmi ierobežot preses brīvību

Lai gan Jelgavas novada dome un tās Sabiedrisko attiecību nodaļa skaidri deklarējusi, ka turpmāk ierobežos saziņu ar laikrakstu Zemgales Ziņas un informāciju tam zniegs tikai rakstiski, tās darba uzraugs pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs izvairās komentēt novada rīcību.

Trešo dienu pēc lēmuma pieņemšanas viņš aizvien atrunājas, ka vispirms jāiepazīstas ar Jelgavas novada lēmumu, tikai tad varēšot par to runāt, ziņo portāls zz.lv.

Jau ziņots, ka otrdien Jelgavas novada domes deputāti, "izvērtējot publikāciju tendenciozitāti un saziņas veidu ar laikraksta Zemgales Ziņas pārstāvjiem jau ilgākā laika posmā, atbalstīja komunikācijas ierobežošanu". Kā pēc sēdes preses relīzē uzsvēra pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone, būtībā domes lēmums paredz ar laikrakstu Zemgales Ziņas vienīgi rakstisku komunikāciju likumā noteiktajā kārtībā.

Ceturtdien Jelgavas novada šefs gan jau noliedza, ka turpmāk ar vietējo avīzi sazināsies tikai rakstveidā. Novads esot pārprasts. "Tas ir pilnīgi nepareizi pasniegts," viņš kārtējo reizi kritizēja žurnālistus, lai gan paša tēla spodrinātāja D.Kaņepone tieši to uzsvērusi paziņojumā presei.

Uz jautājumu, kādēļ Sabiedrisko attiecību nodaļas viedoklis no domes priekšsēdētāja teiktā tik krasi atšķiras, D.Kaņepone piektdien skaidroja – viņas gatavotā preses relīze ir tikai deputātu debašu atspoguļojums. Lai gan virsrakstā pausts nepārprotami: "Ierobežos saziņu ar reģionālo laikrakstu".

Pagaidām par notikušo atturas runāt arī nozares ministrs E.Sprūdžs. Viņa preses pārstāve Inese Auniņa vien atkārto: "Lai vispusīgi un iespējami objektīvi izvērtētu radušos situāciju, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem lūdzis nekavējoties nosūtīt ministrijai gan pašu novada domes pieņemto lēmumu par turpmāko komunikāciju ar laikrakstu Zemgales Ziņas, gan arī informēt viņu par tiesiskajiem un faktiskajiem apstākļiem saistībā ar konkrētā lēmuma pieņemšanu, norādot arī izvērtējumu un apsvērumus šāda domes lēmuma pamatotībai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas