Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Stulpu bez konkursa ieceļ par Aizputes novada sporta centra direktori

Aizputes novada sporta centra "Lejaskurzeme" direktores apstiprināšana amatā izsaukusi pamatīgas kaislības Aizputes novada domē. Daļa deputātu lūguši anulēt 31. augusta lēmumu, ar kuru par iestādes vadītāju bez konkursa iecelta Arta Stulpa. Šā iemesla dēļ 5. septembrī tika sasaukta ārkārtas domes sēde, raksta portāls rekurzeme.lv.

31. augusta Aizputes novada domes sēdes iepriekš izsludinātajā darba kārtībā netika iekļauts jautājums par sporta centra izveidošanu. To deputātiem licis priekšā sēdes vadītājs Aizputes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Grasmanis, kurš aizstāja komandējumā Šveicē esošo domes priekšsēdētāju Aivaru Šili. 

Kā dažas dienas pēc sēdes skaidroja vairāki deputāti, priekšlikums bijis visai neskaidrs, izrādījies, ka viņi piekrituši balsot ne tikai par centra izveidošanu un tā nolikumu, bet arī direktora apstiprināšanu. 

Lemjot, vai par Aizputes novada sporta centra "Lejaskurzeme", kas ietvertu gan bijušo SIA "Lejaskurzemes sports" saimniecību, gan arī ņemtu savā pārziņā jaunuzcelto sporta zāli Aizputē, direktori bez konkursa apstiprināt A. Stulpu, no 12 klātesošajiem deputātiem balsis dalījušās līdzīgi, sēdes vadītāja balss bijusi izšķirošā. 

Pēc tam seši deputāti, kuri nav atbalstījuši direktores iecelšanu amatā bez konkursa, protestēja pret pieņemto lēmumu un uzrakstīja iesniegumu ar lūgumu sasaukt ārkārtas sēdi un anulēt 31. augusta lēmumu. 

5. septembrī Aizputes novada domē notika ārkārtas sēde, to vadīja A. Šilis. Sēdē emocijas sita augstu vilni, savu viedokli izteica visi 11 klātesošie deputāti. 

Pēc debatēm juriste Nora Patmalniece uzskaitīja vairākus punktus, kuru kopsaucējs – protestētāju iesniegums nav sagatavots tā, lai būtu pamats balsot. Arī iepriekšējā sēdē procedūra ievērota, paši deputāti piekrituši jautājuma izskatīšanai. Līdz ar to 31. augusta lēmums par sporta centra direktores iecelšanu paliek bez izmaiņām. 

A. Šilis uzsver – dokumenti apliecina, ka ārkārtas sēdē nebija pamata balsot. Par diskutējumu atzīst viedokli, ka turpmāk pašvaldības nodaļu un iestāžu vadītāji būtu jāieceļ konkursa kārtībā, taču tas esot laika jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas