Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Tukuma lidostā satiksmes vadību, iespējams, organizēs Austrijas valsts uzņēmums

Otrdien starp SIA Tukums Airport vadību un Austrijas valsts uzņēmuma _ Austro Control GmbH _pārstāvjiem tika apspriests jautājums par gaisa satiksmes vadības organizēšanu lidostā, portālu Diena.lv informēja SIA Tukums Airport pārstāvji.

Lidostas biznesa attīstības direktore Marija Krivošeja atklāja, ka uzņēmums Austro Control GmbH pirmais ir izteicis piedāvājumu par sadarbību.  "Tā kā lidosta Tukums jau vairāk kā divus gadus veic nesekmīgas sarunas ar VAS Latvijas gaisa satiksme pārstāvjiem, SIA Tukums Airport nebija pamata nepieņemt austriešu kolēģu piedāvājumu," uzsvēra M.Krivošeja.

Vadība skaidroja, ka uzņēmumi jau nonākuši pie sākotnējās vienošanās par turpmāko sadarbību. Uzņēmums Austro Control GmbH ir gatavs ienākt lidostā Tukums ar savām idejām un investīcijām projektā.

"Mēs būtu priecīgi, ja lidostā Tukums gaisa vadības pakalpojumus nodrošinātu Latvijas uzņēmums, bet, mums līdz galam neizprotamu iemeslu dēļ, VAS Latvijas gaisa satiksme, kas pieder Satiksmes ministrijai un kas šobrīd ir vienīgā gaisa satiksmes vadības pakalojumu nodrošinātāja Latvijas Republikā, nebija gatava rast risinājumu sadarbības īstenošanai," situāciju skaidroja M.Krivošeja.

Lidostas pārstāvji skaidroja, ka aktuāls jautājums par gaisa satiksmes nodrošināšanu lidostā Tukums kļuva pēc 25.augusta Tukuma domes pieņemtā lēmuma par saskaņojumu Tukuma lidlauka izmantošanai, atceļot iepriekš noteiktos lidostas darbības ierobežojumus, kas sekmēs visa reģiona attīstību.

Uzņēmums Austro Control GmbH nodarbina ap 1000 darbinieku, tajā skaitā 330 gaisa satiksmes vadības dispečerus, kas dod iespēju uzņēmumam sniegt gaisa satiksmes vadības pakalpojumus, nodrošinot  drošu gaisa satiksmi ne tikai visās Austrijas lidostās, bet arī deviņās Vācijas lidostās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas