Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsgrēkā Dobelē gājis bojā cilvēks

Ugunsgrēkā kādā daudzdzīvokļu namā Dobelē gājis bojā cilvēks, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdienas rītā VUGD saņēma informāciju, ka Dobelē daudzstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Dzīvoklī atrasts viens bojāgājušais.

Šobrīd ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā. Ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas ar skaņas signāla palīdzību savlaicīgi būtu brīdinājis par ugunsgrēka izcelšanos un, iespējams, izglābis cilvēka dzīvību.

Savukārt pirmdien plkst. 16.22 ugunsdzēsēji steidzās uz Gulbeni, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg dzīvoklis ēkas pirmajā stāvā. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas otrā stāva izglāba četrus cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst. 17.43 ugunsgrēks tika likvidēts. Tā degšanas platība bija 15 kvadrātmetri.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, meža zemsedze, zaru kaudze, celmi un kūdra, siena ruļļi, sodrēji trīs ēku dūmvados, sadzīves mantas, kokmateriāli, siltumnīca, mikroautobuss, divas saimniecības ēkas, dārza māja, neapsaimniekota ēka un divi šķūņi. 

Aizvadītajā diennaktī tika reģistrēti arī 44 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur pērnā zāle dega 8 hektāru platībā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas