Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Valmieras Valsts ģimnāzijā skolēni būvē robotus

Divas dienas Valmieras Valsts ģimnāzijā skolēni Latvijas–Igaunijas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros piedalījās robotu būves seminārā, gūstot jaunas zināšanas robotu konstruēšanā un programmēšanā. 

Semināra mērķis ir rosināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm. Robotu būves seminārā jaunieši apguva teorētiskos pamatus par robotu uzbūvi, elektronikas un programmēšanas pamatiem un jauniegūtās zināšanas nostiprināja, izveidojot sumo robotus. Seminārus organizēja Rīgas Tehniskā universitāte sadarbībā ar Tartu universitāti.

31.oktobrī skolēni iepazina Lego Mindstorm robotus, kas Igaunijā jau kļuvuši par izglītības sistēmas sastāvdaļu, savukārt 1.novembrī jaunieši būvēja mini sumo robotus. Skolēni saņēma visas darbam nepieciešamās detaļas, instrukcijas, lodāmurus un nodarbību laikā paši izveidoja mini sumo robotu, kura izmērs ir 10x10cm un nepārsniedz 500 gramus. Semināra noslēgumā norisinājās sacensības, kurās tika noskaidroti spēcīgākie sumo roboti. Tāpat semināra dalībnieki varēja vērot unikālu robotu  uzvedumu, kas tapis pēc kādas pazīstamas brāļu Grimmu pasakas motīviem. Uzveduma aktieru lomās iejutās Lego Mindstorm roboti. 

Cītīgākajiem robotikas semināru dalībniekiem ar pašu būvētu robotu būs iespēja piedalīties sacensībās Tartu un Rīgā 2012.gada pavasarī. Tās būs Baltijas līmeņa sacensības, uz kurām iespējama arī Skandināvu komandu dalība. Inovatīvāka pieeja robotu būvēšanā nodrošinās lielākas sekmes sacensībās.

Latvijas IT klastera izpilddirektora vietnieks un ICT DCNet projekta vadītājs Rinalds Celmiņš pastāstīja, ka robotu būves seminārs jauniešiem norisinājās Latvijas–Igaunijas pārrobežu sadarbības projekta ICT DCNet ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Savienība. Iecerēts nākamā gada pavasarī organizēt līdzīgu robotu būves semināru arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā. Seminārus Latvijas jauniešiem organizē un vada Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas kluba aktīvisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas