Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VARAM valdībai pieprasa gandrīz 160 000 latu Līgatnes dabas taku infrastruktūras sakārtošanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ceturtdien iesniedza pieprasījumu Ministru kabinetam par nepilnu 160 000 latu piešķiršanu Līgatnes dabas taku infrastruktūras sakārtošanai, portālu Diena.lv informēja VARAM.

VARAM lūdz par līdzekļu piešķiršanu lemt jau nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdē, jo virkne no darbiem, kam nauda vajadzīga, jāveic pēc iespējas ātrāk. Apzinoties Līgatnes dabas taku nozīmīgo lomu sabiedrības izglītošanā par vides aizsardzības jautājumiem un izpratnes veidošanā par norisēm dabā, VARAM aicina Līgatnes pašvaldību kopīgi rīkoties nepieciešamā finansējuma piesaistīšanai.

"Līgatnes dabas takas ir gan visas Latvijas, gan arī Līgatnes novada unikāla vērtība, tādēļ kopīgs pašvaldības un valsts atbalsts ir ļoti būtisks," pauž VARAM valsts sekretāra vietnieks vides jautājumos Jurijs Spiridonovs. Ministrija atzinīgi vērtē pašvaldības pausto interesi, lai dabas takas arī turpmāk kalpotu kā vērtīgs izziņas objekts un cer, ka arī novada dome sniegs savu atbalstu šī mērķa sasniegšanai.

Lai gan iepriekšējos gados Līgatnes dabas takās atsevišķi objekti ir rekonstruēti, kopumā infrastruktūra ir novecojusi un neatbilst mūsdienu drošības prasībām.

Jau ziņots, ka kopš 2012. gada decembra Līgatnes dabas takas apsaimnieko Dabas aizsardzības pārvalde, jo iepriekšējais šī objekta apsaimniekotājs līgumu pēkšņi lauza un līdz ar to DAP šī gada budžetā finansējumu taku uzturēšanai nebija iespējams paredzēt.

Turklāt, ņemot vērā DAP uzdevumu uzraudzīt un kontrolēt zooloģiskos dārzus, kas pēc būtības ir arī Līgatnes dabas takas, šobrīd rastais risinājums nevar būt ilgtermiņa.

Tāpēc plānots Līgatnes dabas taku jauno apsaimniekotāju meklēt atklātā konkursā. Apsaimniekotājam būs jānodrošina Līgatnes dabas taku kā nozīmīga vides izglītības objekta saglabāšanu un tālāku attīstīšanu, jārūpējas par dzīvnieku kolekcijas pilnveidošanu, kā arī jāsakārto infrastruktūra un jāveicina apmeklētība. Konkursa uzvarētājam būs iespēja veidot infrastruktūru tūrisma attīstībai, taču uz stingra līguma pamata tiks veidota arī skaidra uzraudzības sistēma, lai saglabātu šīs vietas unikalitāti un dabas vērtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas