Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vecpiebalgas pusē dzīvojoša ģimene ar kampaņu cer panākt autoceļa Cēsis-Madona atjaunošanu

Vecpiebalgas pusē dzīvojošā Ločmeļu ģimene aizsākusi kampaņu Vecpiebalgas ceļam būt!, lai panāktu reģionālās nozīmes autoceļa P30 Cēsis-Madona kritiskāko posmu atjaunošanu.

Lai piesaistītu sabiedrības uzmanību pagaidām kampaņa izpaužas sociālajos tīklos, piemēram, blogā piebalgaspuse.blogspot.com ir publicēta autoceļa bedru fotogalerija un video, kurā parādīts kritiskais ceļa stāvoklis, pastāstīja kampaņas rīkotājs Mārcis Ločmelis.

Tāpat Ločmeļu desmit gadus vecā meita uzrakstījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā lūdz panākt autoceļa salabošanu. Skolniece aicina Dombrovski ierasties un personīgi pārliecināties par autoceļa katastrofālo stāvokli, kā arī nosūta par piemiņu vienu latu, uz kura attēlota Vecpiebalgas ūdensroze.

Dombrovskis, lūgts komentēt Ločmeļu desmit gadus vecās meitas lūgumu, trešdien žurnālistiem sacīja, ka pirms dažām nedēļām, ņemot vērā situāciju uz ceļiem, šogad ceļu remontiem piešķirti papildu 10,2 miljoni latu. Tāpat nākotnē ir jādomā, kā palielināt finansējumu ceļiem.

Tāpat premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke sacīja, ka premjers ir pieprasījis informāciju no Satiksmes ministrijas par šo ceļa posmu un tā remontu un rekonstrukcijas plāniem.

Akcijas rīkotāji ir apņēmības pilni cīnīties, jo posms no Bērzukroga līdz Vecpiebalgai "knapi" turas kopā un jebkurā brīdī bedrēm klātais asfalts varot izjukt.

"Sociālajos tīklos vienu loku izgājām, un atsaucība ir milzīga. Mums ir plāns tālāk darbībām, bet šobrīd mēs to negribētu atklāt. Tie ir konkrēti soļi, mēs par to informēsim, un tie visdrīzāk būs pēc Lieldienām. Tie nebūs protestveidīgi, bet precīzi juridiski soļi. Mēs vēlamies sagaidīt, kā rīkosies premjers un ko viņš atbildēs uz šo vēstuli. Ja premjers saka, ka drīzumā uz ceļa parādās frēze un tiek ņemts nost asfalts, tad ļoti labi. Ja viņš saka, ka nav naudas vai tamlīdzīgi, tad mēs attiecīgi rīkosimies tālāk," uzsvēra Ločmelis.

Arī novada pašvaldība ir aktīvi iesaistījusies akcijā. Domes priekšsēdētāja ir nosūtījusi vēstuli satiksmes ministram Anrijam Matīsam ar aicinājumu iesaistīties problēmas risināšanā un nu gaida ministra atbildi,  informēja Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētāja Ella Frīdvalde-Andersone.

Jautājums tiek risināts ilgstoši. "Jau vairākus gadus ir risinātas sarunas ar atbildīgajām instancēm, taču līdz šim rezultāts nav panākts," stāsta Frīdvalde-Andersone.

Patlaban līdz 30.aprīlim visās pašvaldības iestādēs un vietējos veikalos tiek vākti iedzīvotāju paraksti, kas maija sākumā tiks sūtīti ministram kā apliecinājums vietējo iedzīvotāju bažām par šo ceļa posmu, atklāja Frīdvalde-Andersone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas