Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Veiksmīgas sakritības rezultātā izglābj divus cilvēkus

Pirmdien veiksmīga sagadīšanās ļāva operatīvi izglābt dzīvību diviem cilvēkiem Ozolnieku ezerā. Proti, divi peldētāji bija iekūlušies nepatikšanās un sāka slīkt tieši brīdī, kad pie ezera uz ikmēneša praktiskajām nodarbībām bija ieradušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Drīz pēc ugunsdzēsēju ierašanās pie ezera - brīdī, kad glābēji sagatavoja niršanas aprīkojumu, - viņi izdzirdēja palīgā saucienus. Pārlūkojot ūdenstilpni, glābēji pamanīja, ka apmēram 30 metru attālumā no krasta slīkst divi cilvēki. Viens no viņiem jau faktiski bija zaudējis visus spēkus un ik pa brīdim pazuda zem ūdens.

Divi glābēji metās ūdenī un aizpeldēja līdz nelaimē nokļuvušajiem, savukārt trešais iemeta ūdenī glābšanas riņķi. Pie viena no slīkstošajiem vienlaicīgi piepeldēja glābējs un viens no iedzīvotājiem, kurš arī bija pamanījis nelaimi. Savukārt, otrs ugunsdzēsējs glābējs piepeldēja pie otra slīkstošā un peldus, turoties pie glābšanas riņķa, nogādāja viņu krastā.

Abi izglābtie tika nodoti mediķu aprūpē. Kā vēlāk skaidroja izglābtie, viņi vēlējās aizpeldēt līdz ezera laipai un atpakaļ, bet atpakaļceļā pietrūka spēka - viens no viņiem sāka slīkt, savukārt otru bija pārņēma bailes un iestājās šoka stāvoklis.

VUGD aicina cilvēkus objektīvi izvērtēt savus spēkus un nepeldēt tālu no krasta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas