Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ventspilī veidos 44 ziedu paklājus

11.Ventspils starptautiskā ziedu paklāju festivālā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, ziedu paklājus par tēmu "Es ziedu - dziedu Tev" veidos 44 floristi un komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas, portālu Diena.lv informēja Ventspils pilsētas dome.

Vistālākie ziedu paklāja veidotāji ieradīsies no Novosibirskas Krievijā.

Paklāji būs kvadrāta formas, 2.45 x 2.45 metri lieli.

Dalībnieki ziedu paklājus sāks veidot piektdien plkst.9.00, un beigs sestdien plkst.9.00, kad paklājus vērtēt ieradīsies žūrija.

Žūrijas komisijā darbosies Ventspils pilsētas ainavu arhitekte Anita Neilande, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, Ventspils pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, R.Garaissils ziedu kārtošanas kursu pasniedzēja Aija Žagariņa un floristikas žurnāla Floristika redaktore Nadīna Laukmane.

Savukārt skatītāji balsot par sev tīkamāko ziedu paklāju varēs ar jūrmalas oļiem sestdien no plkst.11.00 līdz plkst. 15.00. Labāko darbu autoru apbalvošana notiks tās pašas dienas pēcpusdienā plkst.16.00 Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves.

Atbilstoši ziedu paklāju festivāla devīzei katra floristu komanda ir izvēlējusies kādas dziesmas nosaukumu un to atspoguļos ziedu paklājā. Skaņdarbus, kas iedvesmojuši festivāla dalībniekus, izdziedās īpašā koncertā no plkst.13.00 līdz 16.00 Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves. Dziesmas izpildīs vokāli instrumentālais ansamblis Egle un Miks Dukurs ar pavadošo grupu.

Ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi. Kā ik gadu, ziedu paklāju festivāls notiek Pilsētas svētku laikā - šogad Ventspils Pilsētas svētkus svin no 5. līdz 7.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas