Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VVD rosina Rēzeknes pašvaldības vadību apzināt gaisa piesārņojuma avotus

Valsts vides dienests (VVD) rosina Rēzeknes pašvaldības vadību apzināt gaisa piesārņojuma avotus, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

6.augustā VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga un VVD Rēzeknes reģionālās vides pārvaldes (RVP) direktore Ērika Ruskule tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču (S).

Rēzekne ir starp tām Latvijas pilsētām, kur gaisa kvalitāte nav pietiekami apmierinoša, tāpēc viena no tēmām, kam tika pievērsta uzmanība sarunas laikā, bija par gaisa piesārņojumu.

Apspriežot situāciju, VVD ģenerāldirektore Baklāne-Ansberga rosināja pašvaldības vadītāju noskaidrot, kāda ir putekļu izcelsme un piedāvāja VVD atbalstu šī jautājuma risināšanā.

Pilsētā uz laiku varētu uzstādīt vienu no VVD gaisa monitoringa stacijām, jo ar pašlaik Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 108, izvietotās vienas monitoringa stacijas datiem nav iespējams pilnībā izvērtēt situāciju visā pilsētā, sacīja Bukleviča.

Vienlaikus tika uzsvērts, ka liela nozīme ir arī ielu sakopšanai, jo tai ir tieša saistība ar putekļu izplatīšanos pilsētvidē. Viens no veidiem, kā tos mazināt, ir ielu mazgāšana.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī Kovšu ezera parka un atpūtas teritorijas izveides atbilstība vides normatīvu prasībām un slūžu atjaunošana Rēzeknes upē.

Top komentāri

.
.
Gaisa piesārņojuma avotu apzināšana, uzskaite un piesārņojošo darbību atļauju izsniegšana akurāt ir Valsts Vides dienesta pienākums un kompetence, un šāda pienākuma uzlikšana pašvaldībai ir pretlikumīga. Lai apzinātu gaisa piesārņojuma avotus, ir nepieciešama atbilstoša kvalifikācija. VVD par šādu bezkaunīgu gājienu ir jāsoda, un atbildīgie ir jāatbrīvo no darba.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas