Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zemgalē var tikt samazināta puse no reisiem

Smagākā situācija pēc valsts dotāciju samazināšanas pasažieru pārvadājumos ir Zemgalē, raidījumam Labrīt, Latvija! atzina Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas un Jelgavas autobusu parka vadītājs Pēteris Salkazanovs, ziņo portāls zz.lv.

Viņš atklāja, ka gadījumā, ja dotācijas netiks palielinātas, Zemgalē varētu samazināt līdz 50% reisu. Iespējama arī atsevišķu maršrutu slēgšana.

P.Salkazanovs pastāstīja arī, ka ir sagatavoti grozījumi Autopārvadājumu likumā, kas paredz stingrāku cīņu ar nelegālajiem pārvadātājiem, taču tie ir "iestrēguši" Saeimā, jo pastāvot nelegālo pārvadātāju lobijs. Tāpat tiek gatavoti grozījumi, kas paredz, ka autobuss nav sabiedriska vieta, tāpēc tajā iespējams atskaņot radio, jo, kā atzina asociācijas vadītājs, tas ir svarīgi no civilās aizsardzības viedokļa.

"Diena bez sabiedriskā transporta ir galējs pasākums, kas radīs problēmas mūsu klientiem," atzina autobusu parka vadītājs, piebilstot, ka lēmumu ar to, vai šāda diena, kad netiks nodrošināts sabiedriskais transports, notiks, pārvadātāji paziņos īpaši sasauktajā preses konferencē 20.jūnijā. Kā iespējamais streika norises datums ir nosaukts 5.jūlijs. Jelgavas pilsētas autobusus tas neietekmēs, jo sabiedrisko transportu pilsētā dotē pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas