Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

600 kultūras darbinieku prasa pamatot KM apvienošanu ar IZM

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Konstruktors
K
Varbūt kašķis par/pret ministriju apvenošanu varētu būt konstruktīvāks? ASV nav kultūras ministrijas. Kāpēc? Pamatojums ir tāds, ka valstij nevar uzticēt tādu smalku lietu kā kultūra. Tāpēc ir privāta iestāde – Smitsonu institūts, kas veic kultūras kopšanas darbu. Pozitīvā pieredze ir acīmredzama – Smitsonu institūts šobrīd ir lielākā kultūras vērtību krātuve pasaulē. Vai mēs ziedotu savu privāto naudu privātam fondam, kas veic kultūras pārvaldību?
Un kā ar mani, mākslinieces
U
Arī lauksaimniekus valstij nav jāatbalsta! Valstij jāatbalsta tikai bērni, policisti un ārsti, nevis veco ļaužu dejotāji, Radio koris un visādi citādi hobiji. Mans hobijs ir medības, es baroju dzīvnieciņus, varbūt es arī varu lūgt atbalstu.
... zvirbulēnam
.
un vel man nepatīk zvirbulēns.. es nesaprotu, ko viņš domā, kāpēc tā raksta.. man liekas šauram lokam.. un viņam kāds noteikti maksā.. vai vel sliktāk nemaksā, bet gribētos, lai maksā.. un mn viņš nepatīk un es vīņu nesaprotu un vīņš mani uztrauc MAN LIEKAS KA TAS ZVIRBULĒNS NAV VAJADZĪGS VARĒTU VIŅU AR KĀDU APVIENOT VAI ARĪ LIKVIDĒT LIKVIDĒT MAN LIEKAS IR LABĀK.. NAV CILVĒKA, NAV PROBLĒMAS
... zvirbulēnam
.
un kāpēc valstij atbalstīt ražošanu lopkopjus.. principā, priekškam vispār valsti?? vajag pilnīgu pašregulāciju un tad jau būs o.k.
... zvirbulēnam
.
es domāju, ka pensijas ar valstij nevajag maksāt, lai iekrāj paši policiju uzturēt priekškam.. gan jau noregulēsies žigli vien dakterus, kā te jau kāds minēja, privātpraksēs utt
Tautas partijas fane
T
Arī turpmāk balsošu par tautas partiju un slavinu tās darītājus., lai kā tas kuļturnicai Lellei neiet pie sirds.
Zvirbulēn, tu esi dievs
Z
zvirbulēns 09.02.2009 22:07 Ir jau vēl trakāk ar šiem "kultūras" darbiniekiem. Viņi ir šīs valsts, kuru es saucu par latslāviju, visstiprākā stute, arī politiskās sistēmas vislielākais balsts. Es varu droši apgalvot - viņi ir galvenā Latvijas ļaunuma sakne, un nav neviena, kas viņus spētu pārraudzināt, labot, vest pie prāta, brīvu cilvēku uzvedības, ētikas un morāles. Un nav neviena, kas varētu viņus tā izsmērēt pa visām avīzēm, visiem Latvijas žogiem, ka tai domāšanā kaut kas sakustās. :(((((
Varbūt kaut kā tā
V
zvirbulēns 09.02.2009 21:24 Visbiedējošākais visā šājā faktā ir fakts, ka šo vēstuli ir parakstījuši 600 kultūras darbinieki, arī tie, kuriem jau nu vajadzētu saprast, cik amorāla ir viņu domāšana, kādu sitēmu kopumā viņi atbalsta, pēc kādas sitēmas viņi bļauj. Būšu cinisks un apgalvošu, ka, ja mums ir šādi kultūras darbinieki, ja viņi ir ar šādu domāšanu, tad viņiem līdz kultūrai vēl krietni jāpaaugās. Viņos nav ētika, morāle, kas ir kultūras māte. :(((( P.S. Pilnīgs riebums, cik zemu gan var krist verdzības sistēmas važās. Vergi. P.S. Labi gan, ka šo parakstītāju un lūdzēju rindās tā pamazāk jauno cilvēku, kultūras darbinieku. Tas vieš cerību.
Varbūt kaut kā tā
V
zvirbulēns » Kārlēn 09.02.2009 21:12 Kārlēn, es Jums vēlreiz varu pateikt, ka izpildvarai nav "jānodarbojās" ar kultūru tā kā to dara te. Kultūras cilvēkiem, kas rada kultūru, ir pašiem jāsitās uz augšu. Talanti, tie, kuri ir pie darba, tie, kuri strādā, tie arī tiks saklausīti un pirkti. Viņiem maksās TV, rādio, privātās galerijas, muzeji, mecenāti, sponsori, utt.. Par muzejiem, bibliotēkām, mākslas skolām ir jārūpējās Izglītības ministrijai. Visas šīs iestādes kalpo izglītībai. P.S. Faktiski Kultūras ministrija kopā ar ārlietu ministriju rada šajā sektorā korupciju, tādā veidā vara uzpērk kultūras darbiniekus, tādā veidā rodas negodīga konkurence kultūras darbinieku vidē, veidojās tā sauktie galma mākslinieki ( tie, kuri pa blatiem saņem pasūtījumus, protams, ja "pabučo" tos, kas to kultūras dzīvīti te caur valsts naudiņu riktē). Dievs, atpestī mūs no Kultūras ministrijas darboņu šeptēm.
100% piekrītu
1
Kultūras ministrija ir vienkārši jālikvidē, tā pat nav nekur jāpievieno. Kultūrai jāeksistē pašai, tai jāizpaužās visdažādākajās brīvās izpausmēs, nevis jālieto kā pahazuka, proti, kā varas instruments varas rokās.
eņģēlis
e
kur tik daudz brīva darba laika,ka var vazāties apkārt,lai savāktu 600 parakstus?Un,patiešām,visi,kuriem piedāvāja,izlasīja pirms parakstījās?
ak dievs
a
cieniijamo
ak dievs
a
cieniijamoi Lelli vajadzeetu tureet taalaak no kultuuras
Lelle
L
Interesanti gan būtu zināt par ko tad pats(i) balsoji? Vai tikai ne par TP? Un par ko tad tagad brēka??? Savulaik es jau prognozēju, ka kopcūkas, kas barojās no oranžās siles, kviegdamas kodīs viena otrai rīkli pušu, kad silē rijamais būs beidzies...tas laiks nu ir pienācis.... Lauku nabadzīgie ļautiņi visus šos gadus ir vaiga sviedros par nožēlojamiem grašiem rubījuši, lai jums to sili piepildītu, bet lauķi arī paliek arvien gudrāki...figu jums! Kviecat vien...
Eh
E
To, ka IZM nestrādā, kā nākas pierāda šie komentāri, kuru autori diemžēl neprot izlasīt, ka vēstule prasa argumentētu un skaitļos pamatotu atbildi, kurā tiktu izskaidrots, kāds tieši labums (ietaupījums) radīsīes no ministriju apvienošanas. Vēstule ir protests pret lēmumiem, kuri tiek pieņemti nakts tumsā un tikai tāpēc, lai imitētu darbību. NEVIENS no valdības vēl NAV spējis pierādīt, kāds konkrēti būs ietaupījums apvienojot ministrijas un kādi būs patiesie zaudējumi ilgtermiņā, ja tiks iznīcināta kultūras sfēra, kas vienīgā rada nemateriālas vērtības, kuru CENAI ir nozīmīga ekonomiska loma. Un patiesībā, tā ir Latvijas izglītības sistēmas radīta katastrofa, kuras "augļi" nespēj saprast, kas ir kultūra un, ka tikai kultūra un māksla rada cilvēcisko. Patiesi cilvēcisko. Tās vērtības, kas cilvēku atšķir no dzīvnieka. Ja Šlesers un Slakteris, Godmanis un Šķēle un visi tie pārējie par kuriem šie paši Diena komentētāji bļauj un gānās, būtu kultūras cilvēki, kultūras audzināti cilvēki, tad mūsu valstij nebūtu jāpārdzīvo tas, kas tiek pārdzīvots. Ļoti žēl, ka Diena nav publicējusi visu vēstuli, jo atreferējums ir ļoti neprecīzs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Koalīcija nevienojas, kā optimizēt valdību

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas