Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

70% jauno vecāku gatavi parakstīties par pabalstu griestu atcelšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
abc
a
to: valdībai par viņiem » nospļauties! 12:50 Tieši tā! Un nospļuties jeb uzspļaut mazuļiem un ģimenēm ir visai varai :MK,saeimai, prezidentam utt. un beidzot ar pensionāriem,kuri sava skaitliskā vairuma (svarīgi vēlēšanās) dēļ ir āāāārkārtīgi neaizskarami! Incanti, kas tad pildīs to sociālo budžetu priekš pensijām vajadzīgajā apjomā, ja jaunās paaudzes šādi mērķtiecīgi un ciniski tiek no Latvijas izēstas? Priekš pensijām ņems vēl kredītu miljardus no SVF? A, bet tikmēr jau Verze un co jau būs..., un līdz 70 gadiem varēs strādāt (vai laicīgi nolikt karoti) šeit palikušie 45-50 gadnieki.
Teodora
T
Paldies Dieam- nav aktuāli :-D.. , bet tomēr , tomēr.. šie paraksti ir milzīgo pabalstu atbalstam- elites slānim tas viss tikai domāts. Parasts cilvēks ar savu Ls 200 - 300 algu mēnesī var nesatraukties- viņu šie griesti diez vai skars.
koks
k
Jauki, lai parakstās arī pie viena par izglītību valsts valodā , valsts finansētās skolās.
pfff
p
Tas tā kā neveicinātu demogrāfisko stāvokli jo jādzemdē ir repdoduktīvā vecumā no 25 - 35 gadi līdz ar to 25 gadīga nav 10 gadu stāzs tātad nevar atļauties dzemdzēt bērnu. Šķiet ka tu nedomā tālāk par deguna galu - gluži kā mūsu valdība
mamma
m
Jā, labi, lai tad ministrijas, kuras Valsts kontrole pieķer milzīgu līdzekļu izsaimniekošanās, turpina tādā pašā garā ..mēs jau esam ar visu gatavi samierināties!
zagļu banda
z
Dombrovska valdība apzog zīdaiņus, jaunos vecākus un lielās ģimenes!
Parakstīšos
P
Nevajag aizmirst, ka pabalsti māmiņām tiek aprēķināti no iepriekšējās algas, ko māmiņa saņēmusi un par kuru nomaksājusi nodokļus. Tā nav dāvana no valsts. Kāpēc jāsoda māmiņas, kuras strādājušas labu un kvalificētu darbu (acīmredzot iepriekš ieguvušas arī labu izglītību - tātad nevis dauzījušās pa ballītēm, bet cītīgi mācījušās). Īstiem valstsvīriem (un sievām) tomēr vajadzētu domāt par valsts nākotni nevis tikai nodrošināt sev pensionāru balsis nākamajās vēlēšanās.
valdībai par viņiem
v
jauno vecāku Latvijā ir pietiekami maz, lai Labklājības ministrija vai valdība par viņiem vienkārši nospļautos!
saule
s
Ietilpstu tai jauno vecāku kategorijā, kas te pieminēta, bet nē - neparakstīšos vis. Gluži vienkārši, atceļot griestus, jau tā patukšais budžets iztukšosies tādā mērkaķa ātrumā, ka pēc gada vai diviem (domāju, ka tas jau ir ļooooti optimistiski) nebūs vairs nekā ko maksāt ne ar griestiem, ne bez. Diemžēl budžetā ir tikai tik naudas, cik ir.
Mongolis
M
Pret viennozīmīgi!
Arī pret!
A
Ja griesti ir 350 latu, tad bez šaubīšanās - pret griestu atcelšanu.
ilze
i
PRET! Citādi tos milzīgos pabalstus turpinās saņemt tikai dažas personas.
Dzīvoklis kredītā
D
Domāju, ka tieši jaunās ģimenes ir tās, kas ņēmušas kredītus dzīvokļu iegādei, jo citādi būtu jādzīvo ar vecākiem, kur bieži vien jaunajai ģimenei vietas nav. Kredīta maksājumi nesamazinās arī tad, kad māmiņa ir bērna kopšanas atvaļinājumā. Toties ģimenes izdevumi būtiski palielinās - paskatieties veikalos, cik dārgas ir preces bērniem. Un arī visas pārējās izmaksas ir augušas - komunālie maksājumi, elektrība, pārtika, transports... Šādā situācijā labi ja izspiež vienu bērnu, ja pabalstus samazina, tad par otro nav ko domāt. Neredzu iemeslu, kāpēc kaut ko var samazināt jaunajām ģimenēm /tātad valsts nākotnei/, bet lielās pensijas samazināt nedrīkst. Pensionāram jāuztur tikai sevi /ja bērni to pensiju nenosūc/, bet jaunajām ģimenēm - gan sevi, gan bērni /tātad nākamie strādnieki un nodokļu maksātāji/.
Islandes ķērpis
I
Pabalstiem ir jābūt visiem vienādiem, izņemot slimības un bezdarbnieka pabalstu, kas jāaprēķina kā vidējā izpeļņa par pēdējiem 10 gadiem, kam nav 10 gadu stāža, saņem minimālo pabalstu neatkarīgi no izpeļņas.
Dīzels
D
Visu jau izklāstīji. Gribētos gan zināt vai no tiem 70% ir kādi 5% kuriem šie ierobežojumi skar vai mazāk 4%-3%-2%

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas