Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

8.marts – atgādinājums par vienādām iespējām visiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete I
E
... labriitin ! ... ja nu ... skat "Apollo" ... kumpetes ... sveiciens visaam sievieteem !! :))
arī sieviete
a
šī diena nav par tulpēm un pedzeršanos, man patīk, ja šajā dienā tiek atzīmēts sieviešu ieguldījums, ka pasaules attīstība ir arī viņu nopelns, ka ir normāli, ka ģimenē ir divi līdzvērtīgi pelnītāji. Nesaku ka abiem vienādi par katru cenu jābraukc ar traktoru, bet gribu tiesības pati izvēlēties nodarbošanos un saņemt par to vīrietim līdzvērtīgu algu, ja mēs pildam vienādus pienākumus. gribu mājas pienākumus un bērnu audzināšanu dalīt uz pusēm ar vīrieti, jo tā ir mūsu abu ģimene, nevis tikai mana otrā slodze. gribu, lai manam bērnam nepotē no'bērnu dārzā un skolā no mazām dienām, ka meitenes ir tādas un viņām pienākas būt tādām, bet puikām citādiem.. man patīk, ka mēs saglabājam vīrišķo un sievišķo, un tas nav pretrunā vienādām tiesībām, atbildībāi, iespējām
Pikselis
P
Jā, Jums taisnība. Jūs tik piemirsāt pieminēt matriarhātu. Vēl gan mums tās sieviešu algas atpaliek. To varētu labot, ja sievietēm šūšanas fabrikā maksātu tik pat cik vīriešiem Tosmārē vai otrādi.
monitors
m
Ar ko arī apsveicu. Sievietes izcīnijušas tiesības braukt ar traktoru un asfaltēt ielas, mūrēt mājas un kausēt tēraudu. ----------------------------- Nu ja, vēlēšanu un vienādas samaksas par vienādu darbu tiesības var aizmirst. Tāpat kā tiesības sievietēm uzņemties valsts vadīšanu. Starp citu, 1937.gadā pieņemtajā Civillikumā bija ģimenes galvas institūts - tas bija vīrs. Un tās bija reālas tiesības - sievas darījumi notika tikai ar vīra piekrišanu, bet vīrs varēja rīkoties pēc sava ieskata. Šodien ģimenes galvas vairs nav.
Lāčplēš
L
Pēc būtības visi svētki izņemot Līgo svetkus cauru gadu ir žīdokultistu svētki, kā helovīns ir raganu svētki,tā arī 8.marts ir leisbiešu svētki vai 'purim" svetki,ta ari 11.novembris,18.novembris ir žīdokultistu svētki.Ja tu paskaties Latvījas simbolos,tad pieņemsim viens redz trīs zvaigznes,bet cits redz cionistu zīmi starp tām pa vidu.Ko kas svin šodien,židi svin 'purim' un visa pasaule priecajas par sieviešu dzimuma līdztiesibu svinot neapzināti židsvētkus, kad židi izgraizīja veselu tautu.
Lāčplēš
L
Visu zemju raganas apvienojieties kopejā cīņā par dzimuma līdztiesību!!!Slava un gods Klārai Cotkinai un Rozai Luksemburg!!!Priecajies Izraeļa tauta šodien ir Purim svētki un visa pasaule,lai svin tev līdz!!
Lāčplēš
L
Visu zemju raganas un lesbas apvienojieties kopejā cīņā par dzimuma līdztiesību!!!Slava un gods Klārai Cotkinai un Rozai Luksemburg!!!Priecajies Izraeļa tauta šodien ir Purim svētki un visa pasaule,lai svin tev līdz!!
Garām
G
Kurš viņam šito murgu uzraksīja?
Elizabete
E
Paldies, ka atgādinājāt, ka Sieviešu dienai nav sakara ar PSRS tulpīšu (jā, jā, arī Šķēles u.c.) biznesu. It kā jau tā ir kļuvusi kautrīgo vīriešu dienu, jo kautrīgie vīrieši vismaz reizi gadā var saņemties drosmi un uzrunāt , vai vismaz ziedu nosūtīt simpātīskai sievietei. Arī tas ir daudz, jo kaut nedaudz veicina demogrāfisko situāciju. Galu galā pēc 8.marta seko Līgo svētki, kad zieda saņēmējai ir iespēja pazīšanos turpināt vai ne, un tad jau nāk rudentiņis ar bargu ziemu... Tagad sievietēm jāturpina cīnīties par savām tiesībām būt sievietēm, jo ne jau ar ielu asfaltēšanu vajadzētu ņemties. Latvijā jācīnās par savām un savu bērnu un mazbērnu tiesībām uz dzīvi vispār, jo kamēr vīri (oligarhi) pie teikšanas, tikmēr esam tādā bedrē iekļuvuši, ka vairākas paaudzes dabūs apmaksāt dažu Latvijas miljonāru sataisīto parādu nastu. Un nav jau noslēpums, ka vīru parādu galvenais cēlonis arī ir bijušas galvenokārt sievietes. Kā tai dziesmā dzied: Tik dēļ jums, daiļās dāmas, dēļ jums...
Murgi
M
Kāpēc viņš te murgo?
Viss ir ļoti labi
V
Avīze: Cilvēki izmisumā gatavi pārdot savu nieri. Viss ir ļoti labi
izbijis valsts patriots
i
Letiņi ir tāda dīvaina tauta.Mēs pieņemam HAlovēnu gandrīz k;a nacionālos svētkus ar URRā saucieniem,bet toties par to saukto sieviešu dienu ākstamies. Nu kas par to ka Klāra Cetkina. Ja V.I Leņins būtu izdomājis ka jāsvin Līgo ,ko tad arī noliegtu. Nebrauciet taču auzās ar tā vissa noliegšanu.
Pikselis
P
Tā sauktās sieviešu dienas (SSD) vēsture: 1908.gads. Ņujorkā sievietes mītiņo par īsāku darba dienu, lielāku algu, vēlēšanu tiesībām un bērnu darba aizliegumu. 1910.gads. Sieviešu kongresā Kopenhāgenā vācu sociāldemokrāte feministe Klāra Cetkina (Klara Zetkin) liek priekšā sieviešu dienai dot starptautisku raksturu. To arī pieņem un nospriež, ka tā būs cīņas diena par sieviešu cilvēktiesībām, ieskaitot. protams, tiesības vēlēt. 1911.gads. 19. martā sievietes noorganizē pirmās demosndtrācijas ar saukli SSD. Austrijā, Dānijā, Vācijā un Šveicē viņas iziet ielās un pieprasa vienlīdzīgas vēlēšanu tiesības. Vācijā izmētā vairāk kā miljonu proklomācijas. 1817.gads. 8.martā sievietes protestē pret karu un pieprasa vēlēšanu tiesības. Pagaidu valdība tās arī dod. 1960.gads. Kopenhāgenā 50 gadus pēc pirmajām demonstrācijām 729 sievietes no 73 valstīm pieņem deklarāciju par sieviešu politisko, ekonomisko un sociālo tiesību atbalstu. 1975.gads. ANO oficiāli atzīst SSD. Ar ko arī apsveicu. Sievietes izcīnijušas tiesības braukt ar traktoru un asfaltēt ielas, mūrēt mājas un kausēt tēraudu.
Sux
S
Augulis, nabags, aizmirsa pieminēt Klāru Cetkindu, kas to visu ierosināja. Un nākamgad, Auguli, skaties, lai būtu arī Vīriešu diena - 23. februārī, par godu sarkanai armijai, tad nebūs vīrieši jāapsveic krievu sieviešu dienā.
@
@
Kad hokejs, tad sieva mazgā traukus. Ne tikai manās mājās, šogad daudz hokeja :D

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas