Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Vismaz laikā, kad Ministru kabinetu mēģina sastādīt Gobzems, KPV LV un Attīstībai/Par! pie viena sarunu galda vairs nesēdēs

Attīstībai/Par! asi atbild Gobzemam un pārmet skatīšanos Krievijas virzienā

Pēc tam, kad no KPV LV saraksta ievēlētais un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa premjera amatam nominētais Aldis Gobzems paziņoja, ka no valdības veidošanas sarunām izslēdz apvienību Attīstībai/Par! (A/P!), kurai "diagnosticēja" "valdības gāzēja vīrusu", A/P! atbildēja ar pretkritiku, paziņojot, ka "Gobzems neiztur demokrātijas testu" un ir saistīts ar cilvēkiem, kas "skatās Krievijas virzienā".

A/P! uzskata, ka apvienība Gobzemam kļuva netīkama, jo "nepieļaus viņa izlolotos plānus par Saskaņas ievilkšanu valdībā pa sētās durvīm un kategoriski iebilst bezprecedenta slepenības un mediju ierobežošanas idejām". AP! paziņojumā medijiem pausts, ka "Gobzema valdības sarunās netika piedāvāts neviens reformu plāns. A/P! atteicās nerunāt ar žurnālistiem, atteicās no Gobzema piedāvājuma sastiķēt jebkādu valdību, bet nerunāt par principiem un skaidru reformu plānu."

Diemžēl šobrīd piepildās mūsu jau pirms vēlēšanām izteiktās bažas par Gobzema saistību ar cilvēkiem, kuri skatās Krievijas virzienā un ir ieinteresēti situācijas destabilizēšanā Latvijā, norāda A/P!.

Partija uzskata, ka Gobzems jau apzinājies nespēju izveidot valdību un meklē, kā iziet no strupceļa, kur nonācis pēc nominācijas saņemšanas. "Tās ir slīpēta populista spēlītes uz visas sabiedrības rēķina, apzināts un bīstams eksperiments ar valsti," no sarunām izslēgtā partija skarbi kritizē KPV LV līderi, vēlreiz uzsverot jau daudzkārt izskanējušās baumas par KPV LV saistību ne tikai ar Saskaņu, bet arī ar ekspolitiķi Aināru Šleseru.

Partija uzskata, ka Gobzems jau labu laiku meklējis iespēju, kā A/P! izslēgt no sarunām, jo partija esot neērts sarunu partneris. "Mūs interesē saturiskas sarunas par valdības darāmajiem darbiem un reformām, bet tās jau veselu nedēļu nenotika, jo nekādas programmas Gobzemam nav. Tikai tukšas frāzes un valsts drošībai bīstami likumu grozījumi."

Pēc Gobzema paziņojuma A/P! otrdien, plkst. 15., rīkos preses konferenci ar partijas līdzpriekšsēdētāju Daniela Pavļuta un Jura Pūces dalību.

Top komentāri

Peter Berchins
Kā Daniels Pavļuts varēja šitā sasieties ar Jaunupa šaiku un faktiski norakt sevi kā profesionāli?
nesapraša
n
Ei, nu beidziet klausīt to pabriku, apskrējis nez cik partiju, bet vēl nav gana, meklē tik sev labumu,- ko ta pa visiem šiem gadiem labu tautai ir izdarījis...nē nu sapucējies jau tā neko...
Vēlētāja
V
Ārkārtas vēlēšanas un CVK Cimdaru atlaist!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas