Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Delna nosoda veidu, kā Vienotības biedri ieguvuši augsti apmaksātus amatus

Sabiedrība par atklātību Delna aicina Vienotību un Satiksmes ministriju izvērtēt AS Pasažieru vilciens (PV) un VAS Latvijas Dzelzceļš meitas uzņēmuma Ritošā sastāva serviss vadības rīcību, ieceļot amatos Olafu Pulku un Ēriku Škaparu, kā arī rosināt likumprojektā Publisko personu kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības likums iestrādāt darbinieku atlases procesa kritērijus, portālu Diena.lv informēja_ Delna.___

Delna nosoda minēto uzņēmumu neētisko rīcību, nerīkojot konkursu un nenodrošinot atklātību pret sabiedrību. "Veids, kādā tika izraudzīti Vienotības biedri O.Pulks un Ē.Škapars, nenodrošina lēmuma pieņemšanu uz profesionāliem kritērijiem, tādēļ apšaubāma būtu šādu lēmumu pamatotība un atbilstība sabiedrības interesēm," teikts Delnas paziņojumā.

Delna atgādina, ka Vienotība kopā ar koalīcijas partneriem valdības deklarācijā izvirzīja mērķi "Nodrošināsim efektīvu un uz rezultātu orientētu cilvēkresursu pārvaldības sistēmu. Panāksim, ka ierēdņi, iestāžu vadītāji, valsts un pašvaldību uzņēmumu valžu un padomju locekļi un citas augstas valsts amatpersonas amatā tiek ieceltas nepolitizēti, pamatojoties uz profesionalitāti un labu reputāciju".  Delnas ieskatā, jaunu, augsti apmaksātu amatu izveidošana valsts kapitālsabiedrībās  un Vienotības biedru iecelšana šajos amatos neliecina par  sekošanu augstākminētajiem  principiem.

Lai gan normatīvie akti neuzliek par pienākumu valsts kapitālsabiedrībās darbiniekus izvēlēties atklāta konkursa ietvaros, tomēr Delna uzskata, ka šādu vadošo darbinieku izraudzīšana valsts kapitālsabiedrībās nav pieļaujama un likumdevējam beidzot ir jāsakārto šī joma, normatīvajos aktos nosakot kārtību, kādā valsts kapitālsabiedrībās tiek izraudzīti vadošie darbinieki. Uz šādām nepilnībām Delna jau ir norādījusi iepriekš, kuras likumdevējs ir ignorējis.

Jau ziņots, ka partijas Vienotība biedru O.Pulka un Ē.Škapara kļūšana no ostas par dzelzceļa speciālistiem ierindas partijas biedriem raisījusi izbrīnu un sašutumu, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Kā liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā partijas iekšējā e-pastu sarakste, partijas biedri pauduši viedokli, ka partijas vadības sauklis ir "Aizstāvēsim mūsu draugus!", savukārt citi norāda, ka viņiem ir kauns par šādu rīcību un par šādiem ziņu jaunumiem partija "aizies pa skuju taku".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas