Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vienotības vēlmes mainījušās

Vienotība paudusi gatavību tomēr atteikties no prasības vadīt Tieslietu ministriju (TM) un Satiksmes ministriju (SM), to vietā prasot citu ministriju vadību. 

Vienotības jaunais pieteikums paredz vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), kas pašlaik ir Nacionālās apvienības virzītā ministra Kaspara Gerharda pārziņā; Veselības ministriju (VM), ko vada Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Guntis Belēvičs, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Labklājības ministriju (LM), Ārlietu ministriju (ĀM) un Iekšlietu ministriju (IeM).

Vienotība ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) vēl nav vienojušās par atbildības jomu sadalījumu un politiķu diskusijas turpināsies. Vienotības līdere Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Vienotība noteikti neplāno pāriet opozīcijā un turpinās meklēt kompromisus darbam jaunajā valdībā.

Premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) pēc sarunas ar Vienotību norādīja uz progresu savstarpējās sarunās.

Viņš pauda apņēmību turpināt diskusijas, jo "neapmierināts partneris nav labs partneris". Viņš piebilda, ka šonedēļ plānotas arī trīspusējās koalīcijas partneru sarunas, piedaloties Nacionālajai apvienībai.

Savukārt Āboltiņa uzsvēra - ja pirmdien izteiktais Vienotības kompromisa piedāvājums nebūs pieņemams, tad sagaida no Kučinska citu piedāvājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas