Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Āboltiņa: Ikvienam 11.Saeimas deputātam ir tiesības uz kādu amatu

Lai gan Solvita Āboltiņa (Vienotība) bija parlamenta vadītāja atlaistajā 10.Saeimā, viņa uzskata, ka ikvienam 11.Saeimā ievēlētajam deputātam ir "juridiskas un morālas tiesības uz kādu Saeimas amatu".

"Ikviens 11.Saeimā ievēlētais deputāts saņēmis uzticības mandātu. Nav mandātiem dažāds svars. Un šajā brīdī ikvienam no simts ievēlētajiem 11.Saeimas deputātiem ir vienādas juridiskas un morālas tiesības kandidēt uz kādu amatu," Latvijas Radio teica S.Āboltiņa.

Jautāta, vai tas nozīmē, ka atlaida tikai to Saeimas daļu, kuru neievēlēja atkārtoti, S.Āboltiņa teica: "Nē, manuprāt, atlaida politiku, kura ir realizēta 20 gadus un kura nemitīgi runāja vienu, bet darīja citu, kurā bija ļoti daudzi nesaprotami lēmumi, kuri nebija sabiedrībai skaidroti. Atlaida 20 gadus realizētu politiku. Es domāju, ka tas, kas mums ir jādara šobrīd, ir tomēr pierādīt, ka parlaments ir rīcībspējīgs, ka mēs spējam strādāt."

Uz jautājumu, vai vakardienas piedzīvotie notikumi tiešām rāda jaunas politikas sākumu, S.Āboltiņa sacīja: "Protams, sākums nav īpaši patīkams. Taču jebkurā situācijā ir jāmeklē nevis pagātnē, bet ir jāiet uz priekšu. Mums ir jāvar pierādīt ar darbiem, lai kāds būtu bijis šis sākums, mums ir jāmāk atrast veidu, kā darīt. Ir jābeidz runāt un jāsāk darīt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas