Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Āboltiņa: Nākamā valdība jāveido fundamentāli savādāka

Nākamā valdība būtu jāveido fundamentāli savādāka. Tai būtu jāorientējas no stabilizācijas uz attīstību, norādīja partijas Jaunais laiks (JL) un Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa atzīst, ka Vienotība ir pieļāvusi veselu virkni kļūdu, jo nekļūdoties tikai tas, kas nekā nedara. No šim kļūdām liela daļa saistoties ar valdības kā komandas veidošanu.

"Tur saredzu ļoti nopietnas kļūdas. Un šajā posmā tūlīt pēc vēlēšanām esam vairāk koncentrējušies uz tādiem izdarāmajiem, pragmatiskajiem darbiem, nevis nākotnes redzējuma piedāvājumu," sacīja politiķe.

"Vērtējot situāciju, kāda tā ir, mēs tomēr redzam, ka premjers Valdis Dombrovskis (V) ir izdarījis ļoti grūtu un lielu darbu - izvedis valsti no ekonomiskās krīzes, panācis to, ka situācija stabilizējas. Tas, kas tagad nepieciešams, ir no stabilizācijas iet uz attīstību," uzsvēra Āboltiņa.

Vienotības  priekšsēdētāja apgalvoja, ka apvienībā šobrīd neesot lemts par amatiem, bet savstarpēji notikušās sarunas drīzāk apliecinot, ka nav pamata mainīt premjera amata kandidātu un tas joprojām būšot Dombrovskis.

"Tas, kas mums svarīgi, ir stiprināt Dombrovska komandu, vairāk demonstrēt Vienotību kā komandu, kas spēj piedāvāt ne tikai tās Dombrovska stabilizējošās īpašības, bet piedāvāt arī attīstības vīziju, un esmu pārliecināta, ka tāda komanda mums ir," norādīja politiķe.

Viņa atzina, ka nākamā valdība ir jāveido fundamentāli savādāka, jo tikai tad tā spēs uzrādīt kaut kādu uzrāvienu, kuru varētu stimulēt Valsts prezidenta Valda Zatlera pievienošanās "Vienotības" komandai. "Es priecātos, ja šīs valdības sastāvs diezgan fundamentāli tiktu nomainīts," teica Āboltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas