Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Āboltiņa: nav pamata domāt, ka valdība varētu krist

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Berta
B
...esmu dzirdējis , ka Repšes vietā ar bij ierunāts kāds profesionālis , bet mūsu politiķiem jau amati... = Tam ir ļoti loģisks izskaidrojums, ko šaubos, vai "klusais" nesaprot. Pirmkārt, - nebūdami amatā, nekādas pozitīvas pārmaiņas valstī neieviesīs. Otrkārt, te ir jāizšķiras par to, KAS ir valstij būtisks, lai situāciju labotu, un kas nē. Tāpēc ir 2 varianti: 1) Ieliekam super - profesionāli, bet galīgo gļēvuli un alkatīgu personu un, kas zin, - arī perspektīvē pērkamu. Tādu, kurš, līdzīgi negodīgiem policistiem, tiesnešiem, VID finanšu vai Muitas kriminālpārvaldes inspektoriem "strādā" mafijas labā (- tādu "speciālistu", tikai pakļautības amatos arī patreiz netrūkst Finanšu ministrijā, un viņiem vēl joprojām ir "uzsista roka" uz mahinācijām - paši ziniet, kuri tie ir). Tātad - pēc TP populārā "lielākā kretīna" vai Zoodārza prioncipa. Kāds rezultāts? 2) Ieliekam ne tik "spīdošu" profesionāli, bet tādu, kurš tomēr no lietām daudz ko saprot, kā arī labi pārzina valdības darba principus. Toties ar dzelžainu gribu, godīgu, strādīgu, spējīgu pieņemt ļoti nepopulārus lēmumus (, kuri, skaidrs kā diena- nevienam nepatīk, - bet arī ar to ir laikus jārēķinās). Jebkurš cilvēks, ja grib, ļoti īsā laikā var "uzkačāt" sevi laba, spīdoša profesionāļa līmenī. Cita lieta, cik daudz viņš pats uzticas samaitāto (pērkamo, mafijai strādājošo) "īsto" profesionāļu - padomdevēju dotajiem padomiem un spēj "filtrēt", kur padomi tiek doti godīgi un valsts interesēs, un kur - mafijas interesēs. Piem., Repše ļoti veikli atkoda savus darbiniekus FM. Cita starpā - atlaist tādu oficiāli ne vienmēr ir iespējams (, tad atliek vienīgi "reorganizācija" vai "štatu samazināšana", ko JL, paldies dievam, ir laikus sapratuši). Kāds rezultāts? - Skaidrs, ka ir milzīgas iespējas satracināt tautas masas protestam pret nepopulāriem lēmumiem, ir jāiztur "profesionāļu" spiediens, draudi, kā arī jāapzinās, ar ko tas var beigties. Es neesmu par profesionāļiem, kuri savas zināšanas izlieto pretēji valsts interesēm. Viss ir jāsāk ar ētiku, godīgumu un atbildību pret tautu. Zināšnas - tā ir iegūstama lieta, pretstatā tam, ka vampīru izdabūt no kāda laukā - daudz grūtāk.
Berta
B
...principā visi zin ,kas vāra reālos podus , bet neko nevar izdarīt , lai to apturētu.... ...punkts nummur 1 , kas Latvijā ir jāizdara ir jālikvidē oligarhu ietekme . Tas atrisinās daudzus jautājumus, tai skaitā arī investīcijas.... ...Latvijā nebūs nopietnu investīciju , kamēr oligarhi ar saviem pajoliņiem - tipa Vents Armands Krauklis nevarēs torpedēt likumdošanu un reāli radīs briesmas normālai biznesa videi. = Iespēja ir tikai viena: tautas spiediens un prasība šīs visas lietas izskatīt. Kamēr nesāksies reāli tiesas procesi, nav, uz ko cerēt. Protams, - tautas prasībai ir jābūt ļoti neatlaidīgai, kā arī žurnālistiem ir jāstrādā ļoti drosmīgi un jāsaprot, ka tikai un vienīgi LIELA MASA var kaut ko panākt, tā teikt, - demokrātijai ir jādarbojas! BET: es domāju, ka Maizītis ir iebaidīts, un viņam nebūs viegli risināt šos jautājumus, jo TP, LPP/LC un daudzi bandīti, kuri nav nevienā partijā, bet ir iefiltrēti tieši valsts struktūrās, tajā skaitā, VP, prokuratūrā, tiesās, VID u.tml., lai nodrošinātu bandītu lapīšanas plānus, kā arī ekonomisko un daudzu krimināllietu (, t.sk., pasūtījumu slepkavību) izbeigšanu, pastāv tikai tikmēr, KAMĒR viņiem šāds "nodrošinājums" ir. TĀTAD - tas "darbiņš", lai valsti savestu kārtībā, - ir daudz, daudz lielāks, nekā daudziem šķiet. Šajā situācijā es atbalstu tagadējās valdības taisno muguru un negodīgo "darboņu" atlaišanu no savām "šoferu dēlu" vai vienkārši uzpirkto parazītu vietām. Tikai - kas ir teicis, ka, mainoties valdībai, šie mafiozņiki netiks atpakaļ savos iepriekšējos krēslos? Bez tam, - tieši šī masa būs tie, kuri par Šlesera un Šķēles solījumiem (tikt atkal pie siles) - balsos par viņiem. Kā redzams, tādu nav maz. Kamēr prokuratūra aiz bailēm par izrēķināšanos (vieniem prokuroriem) vai pašu negodīguma dēļ (citiem prokuroriem) izbeigs vai "mīkstinās" pat vissīkākās krimināllietas un nenodos lietas tiesām, tautai nebūs, uz ko cerēt. Tie astoņkāja taustekļi ir jācērt drosmīgi un pēc iespējas vienlaikus!
XXX
X
Oranžā sērga un buldozeristi, mēs Jūs gaidam! Tak grābiet tos grožus ciet! Ar Šķēli pa priekšu mēs braši soļosim no krīzes laukā, pa taisno uz Nākotnes pusi, kur bagātība birs no pārpilnības raga.
"...
&
Interesanta situācija: valstī nevienam nav naudas - ne mazturīgajiem, ne bezdarbniekiem, ne nekustamā īpašuma turētājiem. Bagātajiem ļaudīm ir ļoti izdevīgi pasludināt sevi par nodokļus maksāt nespējīgiem, jo tad valdība spiesta iegūt līdzekļus no pārējās masas, samazinot algas un pensijas. Japāņu izcelsmes amerikāņu miljonārs Roberts Kiosaki savās grāmatās ("Bagātais tētis, nabagais tētis", "Ceļvedis investēšanā", "Naudas plūsmas kvadrants" un pārējās) atklāti skaidro mehānismu bagātības iegūšanai uz strādājošo rēķina, jo strādājošie vienmēr maksā procentuāli lielākus nodokļus no sava darba algas nekā bagātie no saviem ienākumiem.
klusais
k
Kādā sakarā? Man bij reiz iespēja lekt politikā , es uzliku tam mīksto tā vienkāršā iemesla dēļ , ka palikt par muļķi un melot acīs skatoties man nav pieņemams, jo šī vide ir degradēta. Bija man reiz mēģinājums un iespēja RD šo to pavilkt gaisā un palīdzēt sakārtot , bet redzot to pretestību ,ko ieslēdza TB/LNNK , TP un LP/LCC un kā tika maskētas acīmredzamas nelikumības , es sapratu , ka tas nav viena indivīda darbs ( starp citu no tās pieredzes es absolūti necienu Aksenoku un vēl tad ,kad viņš bija mērs un JL biedrs , bija redzams ,ka viņš ir pārdevies jau TB/LNNK , pie kam viņš man toreiz nelietīgi meloja acīs skatīdamies , jo bij jāsedz tēvzemiešu melnās kases ieņēmumu avots) . P.S. Starp citu Jūsu pieminētajā tirliņu kompānijā es tomēr pozitīvāk izdalītu Āboltiņu , jo viņai nav dzirdēts par koruptīvām saitēm - viņa cīnās savas sievietes pašvērtības pierādīšanas dēļ un Dombrovski , kuram skeletu skapī diez vai atradīsiet, domāju ,ka rezultāts būtu daudz labāks ,ja MK darba materiāls būtu sakarīgāks un nesaistīts ar partiju listu valgiem ( esmu dzirdējis , ka Repšes vietā ar bij ierunāts kāds profesionālis , bet mūsu politiķiem jau amati...).
zvirbulēns
z
Jūs esat netirliņš :)))
klusais
k
Un kur tad mēs redzam pie horizonta netirliņu?
zvirbulēns
z
Repše, Kampars, Krauklis, Maizītis, Āboltiņa, Dombrovskītis, utt., utt., tirliņi, un tieši sādu tirliņu dēļ ( viņi ir tūkstošiem) oligarhi kā institūts ir neizbēgams. Indivīds pret indivīdu izslēdz oligarhu rašanos, tirliņš pret indivīdu - galā oligarhs. :)))
klusais
k
Vajag atsaukt atmiņā laiku , kad viņu un kas iecēla pa prokuroru - viss nostāsies savās vietās.
Senais>zvirbulēnam
S
Es jau neteicu kā , bet ka un manuprāt. Tik pat iespējams, ka dara to pa kādu koridori savā iztēlē. Un tieši savas vientiesīgās pārlieciebīas dēļ, svilpo, vai dzied (melodija gan tā ne visai, jo nemuzikāls).
zvirbulēns
z
Nedzen, Jūs dzīvojat ilūzijās! Nedzen, jo nav spējas (kvalitātes) dzīt. Viņš rok, lāpstas lemesi gaisā turot, proti, ar kāta galu, un domā, ka te viss notiek. Centīgs viņš un tīru sirdi, žēl tik, ka muļķītis, kas nav mācījies.
klusais
k
Vakar jau rakstīju ,ka komisijās piedalās arī dažādi resori , ja protams sēdes nav slēgtas. Nav jau tā informācija tik klasificēta. Man ir šāds tāds lauciņš , kas interesē ( enerģētika) , zinu tur +- cilvēciņus no konkurējošām asociācijām ,kas ar smuki pastāsta , ko kurš izmet kurā brīdī ,kā tiek jautājumi vilkti vai gremdēti . Tad paskatamies lēmumus , parunājam ar cilvēciņiem , kas sēž otrā pusē galdam ,saliekam to pa plauktiņiem un bilde top skaidra. Nu kaut vai piemēram pieminētā biodegvielas lieta - viņa tika muļļāta no 2003, vai 2004 gada . Viss bija relatīvi klusu , jo maksāja smukas subsīdijas , tagad Godmanis nogrieza subsīdijas , janvārī Gombergam atvērās rūpnīca Ventspilī un pēkšņi tajā pašā dienā pamodās minētais Vents Armands Krauklis Tautsaimniecības komisijā ar domu par palīdzību zemniekiem un obligāto 5% piedevu degvielā . Un pofig ,ka reāli valstij no tā nekāda labuma nav vismaz pie šīm fosilās degvielas cenām , bet ir džeki ,kam ir bizness un principā mēs par to maksājam. Protams sabiedriskā doma arī bija pareizi jānoskaņo un tā nu apstrādāšanai tika rādīti smukie skaitļi , bet mīnusi nē. Tāpat Tutsaimniecības komisija redzēja to , ko gribēja redzēt nevis pilnu ainu. Tad vēl tāds sīkums - to vajadzēja izlaist caur valdību un tam vajadzēja arī Kampara un Repšes atbalstu - tas kā notika debates valdībā un Kampara un Repšes attieksme norādīja , ka acīmredzot spalvainā roka ir tikusi arī līdz viņiem . Par Repši tur skaidrs , domāju Titavs viņam ieprovīja smadzenes , bet būs kādreiz saruna ar Kamparu - pateikšu ,ka nav labi tā pārdoties un stulbi neatbildēt par tēmu. Par punktu Nr. 1 - prasīji ,kas jādara , es arī pateicu , tikai jautājums , ka tā ir utopija varbūt arī ir , bet ,ka tik ne līdz nākamajām vēlēšanām.
Senais>zvirbulēnam
S
Vispār Tu neesi tālu no patiesības, manuprāt. Tomēr par ģenerālprokuroru (ne šeit, bet vispār) es ne visai piekrītu . Galvenais ar pirkstu rādītājs nav publisks ampelmanis un viņam nepiedien būt redzamam. Drīzāk jau tā klusi jāsēž aiz deķa un jābrūvē apsūdzības. Protams tā pazust kā Maizītim labpaticies, arī nelon, bet es pieņemu, ka viņš ņēmis vērā manu ieteikumu un patlaban, atbrīvojies no varas piņķeriem, svilpodams, vai dziedādams dzen vagu labības (maizes) tīrumā .
vilis
v
Lābi izsakās un tekošie uzdevumi skaidri iztekti.Tā turpināt!
zvirbulēns
z
punkts nummur 1 , kas Latvijā ir jāizdara ir jālikvidē oligarhu ietekme . ------ Utopija! Viegliek būtu mēnesi nonest no debesīm kā šajā feodālajā visās jomās (domāšanā, sapratnē, rīcībā) valstī, likvidētu oligarhu kā institūtu. Nosauktos var ielikt cietumā, bet vietā būs citi. Par korupciju,utt. Būtu jāmaina ģenerālprokurors, bet tā saucamie gaišie spēki, nu tie, kas ir par oligarhu salikšanu cietumos, kā reizi grib tieši Maizīti, kura laikā viss tik gājis plašumā. Paradokss, vai ne, bet fakts. :))) P.S. Kādā statusā piedalaties Tautsaimnecības komisiju darbā, ja neesat deputāts?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas