Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Āboltiņa neatsakās no teiktā par RD, plašāku komentāru sola pēc vēstules saņemšanas

Saeimas priekšsēdētāja un "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa neatsakās no sestdien partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē teiktā par Rīgas domi (RD) un pilsētas mēru Nilu Ušakovu ("Saskaņas centrs"), pavēstīja Āboltiņas biroja vadītāja Gunda Reire.
Vienlaikus viņa norādīja, ka plašāki komentāri tiks sniegti tikai pēc RD izplatītajā preses paziņojumā minētās vēstules saņemšanas.

Jau vēstīts, ka RD sestdienas vakarā izplatīja paziņojumu par Āboltiņai sagatavotu vēstuli, kurā lūdz skaidrot sestdien "Vienotības" Rīgas nodaļas kopsapulcē pausto viedokli par RD noguldījumiem Latvijas Krājbankā un Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") iespējamo saistību ar bijušo "Snoras" bankas akcionāru Vladimiru Antonovu.

"Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa lūdz Solvitu Āboltiņu sniegt skaidrojumu un konkrētus faktus, kas apstiprina viņas apgalvojumu, ka "pašreizējā RD darba fonu raksturojot arī tas, ka tā uz neizdevīgu procentlikmi Latvijas Krājbankā ieguldījusi desmit miljonus latu.."," teikts RD paziņojumā.

Tāpat vēstulē lūgts arī apstiprināt apgalvojumu un sniegt pierādījumus tam, ka "…atmiņā palikuši vērojumi, kur Rīgas mērs Nils Ušakovs "Jaunā viļņa" pasākumos manīts kopā ar "Snoras" bankas bijušo vadītāju Vladimiru Antonovu".

RD vēlas, lai Āboltiņa savus izteikumus vai nu apstiprina ar faktiem, vai atsauc, pretējā gadījumā draudot ar Ušakova vēršanos tiesā.

Ziņots arī, ka Āboltiņa sestdien "Vienotības" Rīgas nodaļas kopsapulcē bija skarba par Rīgas domes vadības pašreizējo politiku - viņas ieskatā "Saskaņas centrs" atbalsta dzīvi uz parāda, pieļauj ekonomikas likumu ignorēšanu, nedomājot par to, kāda būs rītdiena. Pašreizējā RD darba fonu raksturojot arī tas, ka tā uz neizdevīgu procentlikmi "Latvijas Krājbankā" ieguldījusi desmit miljonus latu un veltījusi pārmetumus valdībai saistībā ar krājbanku, taču vienlaikus atmiņā palikuši vērojumi, kur Rīgas mērs Nils Ušakovs "Jaunā viļņa" pasākumos manīts kopā ar "Snoras" bankas bijušo vadītāju Vladimiru Antonovu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas