Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Āboltiņa: nepatīkamu pārsteigumu nodokļu jomā vairs nebūs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ierindnieks
i
Par vēlu teksti ar mierinājumu- tā pati nekompetence, nevelēšanās un neizpratne, rezultatā stagnācija ekonomiskajā attīstībā un nodokļu politikā. Divdesmit gadu laikā savlaicīgi varēja izstrādāt gan diferencētu uzņēmējdarbībai, gan progresīvu ienākumiem, gan citādu administrēšanu. Nodokļu maksāšanai un nodokļu ieņēmumiem ir sakarība- jābūt ne tikai tiem, kas maksā ( ar katru dienu paliek mazāk ) bet jārada apstākļi, lai ir iespējas maksāt un ir ieinteresētība (stimuli) maksāt. Ja vainīgi bija citi-iepriekšējie, tad nu jau Vienotībai bija laika pietiekoši pamatotai ilgtermiņa konceptualai izstrādei. Ispējas maksāt nav tas, kas vēlme vai nevēlēšanās maksāt. Kā visu pārējā, tā uzņēmējdarbībā stimuls ir pastāvība, ilglaicība un attīstība. To ietekmē ( gremdē) Latvijas tirgus neaizsargātība , kas izpaužas atkarībā no vietējiem un starptautiskiem monapoliem ( neprognozējamas izejvielu (materialu) , resursu cenu svārstības), birokrātiskiem ierobežojumiem, valsts nevelēšanās savu mazo un vidējo uzņēmēju, razošanas un zinatnes nozaru attīstībā. Ilglaicīga attieksme, kura nav mainījusies- mazie un vidējie uzņēmēji nav perspektīvi attīstītajiem, investoriem, bankām... ( par razošanu, amatniecību , zinātni perspektīvā nedomāsim). perspektīvi ir piesaistīt investīcijas, pārdodot daudz maz sakārtotus uzņēmumus ārvalstu uzņemējiem ( sākumā atļāva un sekmēja jau pietiekoši potenciāli konkurētspejīgu nozaru izputinašanu, pateicoties "starptautiskiem" ekspertiem) vai radīt eksporta nozares kā ekonomikas attīstības virzītāju... Šī prakse ir absurda, jo atsevišķu uzņēmumu grupu radīšana kontekstā ar vispārēju ekonomisko attīstību ir nepamatota. Attīstās vairāk vai mazāk dinamiski visa ekonomika kopumā, savā attīstībā kļust (ir) konkurētspejīga un tad konkurētspejīgākās nozares iekaro ārējos tirgus (pārņem nišas). Tātad, ja aizņēmās naudu, varēja ārī investēt ekonomikā, tagad- apēda administratīvi un socialā bužetā, radīja parādus, kurus nevarēs atdot, (jo nav atdošanai nepieciešamā ekonomiskā pamata- nodokļu maksatāju), jāizņemas tālāk..... Tagad, ieviešot eiro, tiem,kuriem nav iespēju būt nodokļu maksātājiem un uzņēmējiem, radīsies iespējas, stimuli....un pensionāri no 55- 65 ( drīz būs 70) kļūs par nodokļu maksātājiem......
trusis nejaukais
t
kuluāros runā par 25% PVN jau jūlijā..
Eglītis
E
Kam neticu tam neticu.
verotaja
v
Ragana butu labak klusejusi. Valsts Kontrolei jau rit ir jaizkontrole cik daudz naudas pa sodienu bus nozagusi no valsts deputtati, ministri, ieredni, prezidents un citi neliesi rikojot sev izpriocas, balites, dzersanas un esanas uz apzagto Latvijas iedzivotaju, pensionaru, bernu, stradnieku rekina.
...
.
Uzticibas kredits jau izsmelts...
celms
c
Bus patikamie nodokli!!! Ha! Ha! Ha!!!
spruksts
s
Būs slēptie nodokļi, līdzīgi kā Latvenergo ieviestais...
Kūlis
K
cony » Kūlis V kļūda pamatos 15:25 Viss iet tikai uz labo,nodokļi celti protams,ka vairāk netiks,to stingri apstiprināja jau arī Finansu ministrs Vilka kungs.Mums galvenais stiprināt izglītības zinātnes efektivitāti,reizē kulturāliizglītotu integrāciju un stabilizēt sociālās nodrošināšanas spēju un ekonomikas mērķtiecīgu izaugsmi. ============================ Tātad paliks, kā līdz šim??? Nodokļi netiks celti? Daudzmiljonu depozītu ienākumi (Kargins Krasovickis) aplikti ar 10% nodokli (Lietuvā 20%, Igaunijā 18%, Vācijā progresīvais līdz pat 40%), bet algas no pirmā lata apliktas ar 35,04% sociālo nodokli, no 41 lata ar 25% ienākuma nodokli. Vai par šo būtu jāpriecājas? Neesi Tvaika ielas pacients?
veletajs
v
Vienotiba = Tautas partija = ZZS = Krievu partijas = 0 vertiba visam. Nakamajas velesanas to vairs nebus.
bagatos zelojot
b
Tad sanak, ka pareizs progresivais nodoklis taa arii netiks ieviests!
Pelēkais vilks
P
Vispār jau par kempera blēdībām būtu jātbild Vienotības un JL priekšsēdei rudajai, bet tā klusē kā koļa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Izskatās, ka visās šīs kempera blēdības ir ētiskas un estētikas Vienotības izpratnē!!!!!!!!!!!!!!!!!
...
.
Un pie reizes nododiet Vienotībai, ka būtu tā kā laiks aizvietot neaizvietojamo Kamparu.
..............
.
Lato Lapsa Trešdiena, 4. maijs (2011) 15:01 Nudien nezinu, kā Kampara kunga rīcībā ir vairāk - kārtējās sīkās blēdīšanās vai primitīvas muļķības. Kampara kungs acīmredzot dzīvo pārliecībā - nepieciešams tikai pietiekami ilgi un pietiekami skaļi brēkt un vaimanāt, lai cilvēki brēcējam noticētu neatkarīgi no tā, kādas blēņas tiek izbrēktas. Taču šāda pārliecība piederas cilvēkam, kurš acīmredzami domājas jau dzīvojam sava gara radinieka Viļa Krištopana pieminētajā muļķu zemē, kur ir iespējams aborigēniem iestāstīt, ka ministrs spēj par 400 latiem mēnesī uzturēt piecu cilvēku ģimeni, lepnu savrupmāju, pilsētas dzīvokli, auto un vēl aizbraukt atvaļinājumā uz Alpiem; ka ministra nestrādājošai sievai skapītī vienmēr atrodas pārdesmit tūkstoši latu, bet vajadzības gadījumā vēl dažus desmitus tūkstošu piemet kāds rūpīgi slēpts labvēlis, kas vēlas papētīt ministra uzņēmumu, kaut nemaz nealkst tā kapitāldaļu, vai krīzes pilnbriedā uzņēmumam bezprocentu kredītu izsniedz vēl cits labdaris; ka šī uzņēmuma darbinieki ir gatavi čakli strādāt par vidējo algu, kas mazāka pat par minimālo valsts mēnešalgu, kaut pats ministrs ārzemēs putrodamies runā par trīsreiz lielākām algām, bet pašam uzņēmumam palaimējas uz gadu pilnībā tikt vaļā no kredīta nomaksas.
...
.
Bet visciniskākais, ka šādos apstākļos te viens Vienotības pārstāvis (kas barojas no nodokļu maksātāju naudas) var visus te palikušos nosaukt par neaudzinātiem, nabadzīgiem un vardarbīgiem. Igaunijā atšķirībā no Latvijas nepotisms Latvijas izpausmē nepastāv, tieši tādēļ viņiem tādi rezultāti, un mana dziļā neizpratne, ar kādām tiesībām Vienotība te tagad piesauc Igaunijas piemēru.
...
.
Pavisam noteikti piekrītu - drīz ZZS un Vienotības ielikteņi savā starpā varēs neaizvietojami aizvietoties :))) Taču ir viena cita lieta - šāda veida emigrācija, kāda ir Latvijā, samazina kvalificēto un intelektuāli spējīgo īpatsvaru tautsaimniecībā (tajā skaitā valsts pārvaldē - tā sauktā nepotisma izraisītu), un tas vairs nav "aizvietojams", Ziemeļāfrika (arābu vlastis), savukārt, tiek uzskatīta par pasaules daļu ar viszemāko izglītības un prasmju līmeni (viņu kleptokrātijās iepriekš tika piekopta politika, ka labāk cilvēkus turēt dumjus, lai vieglāk pakļaut) - attiecīgi viņi žo robu aizpildīt nevarēs, taču kvalificētos no trešajām valstīm piesaistīt Latvija nevarēs, to izdarīs Vācija. Nepotisms ir kleptokrātiskas politiskās iekārtas neatņemama sastāvdaļu, un to pašreiz piekopj gan ZZS, gan Vienotība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas