Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Āboltiņa: nolemjot neatbalstīt KNAB kratīšanu Šlesera dzīvesvietās, deputāti prata pamatot savus viedokļus

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) neuzskata, ka parlamenta balsojums, nepiekrītot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūgumam veikt kratīšanu Aināra Šlesera (Par labu Latviju) dzīvesvietās, būtu drauds Saeimas prestižam.

Visu Saeimas frakciju deputāti pirms balsojuma pamatojuši savu izvēli un rīkojušies atbilstoši tai – tie, kuri balsojuši par, uzskatījuši, ka tas ir balsojums par procedūru, bet tie, kuri pret – vērtējuši lēmumu pēc būtības, pēc Saeimas ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja Āboltiņa.

"Deputāti pirmo reizi ilgā laikā, izdarot izvēli, pamatoja savu izvēli. Acīmredzot konkrēti deputāti rēķinās ar to, ko viņu vēlētājs par to domā.. Manuprāt, tas ir ļoti svarīgi, ka netika teikts viens un darīts cits. Manuprāt, šie argumenti bija veltīti deputātu vēlētājiem," teica Saeimas priekšsēdētāja.

Āboltiņa pauda pārliecību, ka šīs Saeimas prestižs aizvien ir daudz augstāks nekā 9.Saeimas prestižs un to nemaina arī šā balsojuma rezultāts, pasargājot Šleseru no kratīšanas lietas izmeklēšanas ietvaros.

Viņa pauda cerību, ka līdzīga rīcība, skaidri debatējot un pamatojot savu izvēli, būs vērojama arī nākamnedēļ pirms balsojuma par Valsts prezidentu.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē neatbalstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūgumu veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera ("Par labu Latviju") dzīvesvietās.

KNAB lūdza veikt kratīšanu Šlesera faktiskajā dzīvesvietā Jūrmalā un deklarētajā dzīvesvietā Rīgā.

Par kratīšanas veikšanu balsoja 35 deputāti, pret bija septiņi, bet atturējās 37.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas