Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Āboltiņa: politiķiem dilemma - izpatikt sabiedrībai vai rīkoties valsts interesēs

Mūsu politiķi saskaras ar dilemmu - izpatikt sabiedrībai vai arī rīkoties valsts interesēs un pieņemt arī skarbus lēmumus valsts stabilitātes nodrošināšanā, kas dos rezultātus ilgtermiņā, tā izteikusies Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa konferences laikā Prāgā.

"Arī mūsu politiķi saskaras ar šo dilemmu - izpatikt sabiedrībai un pieņemt sabiedrībai draudzīgus lēmumus, vai arī rīkoties valsts interesēs un pieņemt arī skarbus lēmumus valsts stabilitātes nodrošināšanā, kas dos rezultātus ilgtermiņā," teikusi Latvijas politiķe.

Prāgā risinājās politiķu diskusija "Partiju dialogs Centrāleiropā", kurā piedalījās Eiropas Tautas partijas (European People’s Party) (ETP) grupā pārstāvētās partijas, tostarp arī Jaunais laiks (JL). Tās ietvaros partijas no Baltijas, Vācijas, Ungārijas, Slovākijas, Čehijas un Polijas klātienē apsprieda nozīmīgākās problēmas reģionā un kā katra valsts tās risina.

JL valdes priekšsēdētāja S.Āboltiņa informē, ka viena no ilgākajām un nopietnākajām diskusijām bija par gūtajām ekonomikas krīzes mācībām, no kurām svarīgākā ir atziņa par līdzsvarotu un atbildīgu politiku krīzes laikā.

Ticis daudz diskutēts par vērtībām un pragmatismu. Sabiedrība prasa, lai politiķi pieņemtu racionālus lēmumus viņu dzīves līmeņa uzlabošanai, bet to uzdevums ir neaizmirst arī par vērtībām - piemēram, valsts stabilitāti. To var apdraudēt raksturīgais populisms un īstermiņa mērķu dominēšana pār ilgtermiņa, kas var radīt zināmas problēmas nākotnē, diskusijas atstāsta S.Āboltiņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas