Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Āboltiņa: Reformas pašas par sevi nevar būt par pamatu, lai zaudētu valsts ideoloģiju

Attieksmes maiņa pret "Saskaņas centra" (SC) iespējamo iekļaušanu koalīcijā saistīta ar "citu situāciju", pirmdien žurnālistiem skaidroja "Vienotības" līdere Solvitu Āboltiņa. 

: Fotogrāfijas no Saskaņas centra un Vienotības pārstāvju tikšanās

Kā ziņots, pirms Saeimas vēlēšanām Āboltiņa un vēl daži "Vienotības" pārstāvji publiski atzina, ka SC iesaistīšana koalīcijā būtu vēlama un ka to atbalstītu "Vienotības" valdes vairākums. Savukārt pēc Zatlera reformu partijas (ZRP) nesenā aicinājuma koalīcijā nākt SC Āboltiņa uz to reaģēja ļoti asi un noliedzoši.

"Vienotības" politiķe šodien žurnālistiem norādīja, ka situācija pirms vēlēšanām esot bijusi pavisam citāda, un tagad, īpaši pēc ZRP paziņojuma par SC aicināšanu koalīcijā, esot krasi mainījusies. Āboltiņa uzsvēra, ka tagad esot izveidojies SC un ZRP bloks un ir jautājums, kā nosargāt mūsu valsts ideoloģiju. Pirms vēlēšanām "Vienotība" bijusi vadošā partija un varējusi to garantēt.

"Šobrīd nav pārliecības, ka SC un ZRP var nodrošināt virzīšanos uz rietumu demokrātiju," teica Āboltiņa. "Reformas pašas par sevi nevar būt par pamatu, lai zaudētu valsts ideoloģiju," uzsvēra politiķe, piebilstot, ka Saeimas vēlēšanu rezultāti norāda uz sabiedrības pieprasījumu pēc nacionālajām vērtībām.

Āboltiņu arī uztraucot SC sastāvā esošās un Alfrēda Rubika vadītās Latvijas Sociālistiskās partijas programma, kurā paredzēta atteikšanās no Latvijas dalības NATO un Eiropas Savienībā (ES), kā arī noliegta okupācija. "Tie ir jautājumi, kas mūs biedē," piebilda politiķe.

Āboltiņa arī norādīja, ka ZRP savu lēmumu iesaistīt koalīcijā SC pamato ar negodīgām metodēm un maldina sabiedrību, piemēram, ka Latvijā esot etniskas pretrunas, kas jānovērš. "Vienotības" politiķe uzskata, ka šīs pretrunas tomēr esot ideoloģiskas un etnisku konfliktu Latvijā nav.

Kā ziņots, ZRP valde naktī uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC, un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (V).

Savukārt "Vienotība" koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt un aicina strādāt pie "varavīksnes" koalīcijas izveides, kurā strādātu visi Saeimā pārstāvētie spēki. Āboltiņa norādīja, ka patlaban ir izveidojies pēcvēlēšanu bloks no ZRP un SC, tāpēc šāds "varavīksnes" valdības risinājums jāpiedāvā, lai izvairītos no parlamentārās krīzes. Āboltiņa arī mudināja visus politiskos spēkus atkāpties no visām "sarkanajām līnijām", lai šāda iecere varētu izdoties.

SC ir gatavs runāt par sava atbalsta sniegšanu Dombrovskim kā premjeram, ja "Vienotība" piekritīs strādāt lielajā koalīcijā, bet pagaidām skeptiski raugās uz iespēju veidot "varavīksnes" valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piedāvā samazināt slimības lapu kompensācijas

Turpinoties diskusijām par darbnespējas lapu apmaksas izmaiņām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina samazināt darbnespējas lapu kompensācijas, turklāt šādai diskusijai ir gatava arī Labklājības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas