Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Āboltiņa: SC ir morāls pienākums balsot par Zatleru

Saskaņas centram (SC) ir morāls pienākums balsot par Valsts prezidentu Valdi Zatleru, jo viņš diezgan precīzi savā uzrunā tautai pretnostatījis Zaļo un Zemnieku savienību Saskaņas centram, tā intervijā Latvijas radio atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.Tā kā vairākām frakcijām šodien notiekošajās Valsts prezidenta vēlēšanās  ir brīvais balsojums, rezultātu nav iespējams prognozēt, Latvijas Radio atzina S.Āboltiņa.

Tomēr viņa uzskata - brīvais balsojums nozīmē, ka V.Zatleram ir diezgan lielas izredzes tikt ievēlētam. Viņasprāt, SC ir morāls pienākums balsot par V. Zatleru.

S.Āboltiņa noliedza iepriekš izskanējušās baumas, ka notikusi neoficiāla vienošanās par SC vietu valdībā apmaiņā pret balsīm VZatleram. Prezidenta ievēlēšanai nepieciešama 51 balss.

S. Āboltiņa secina, ka 10.Saeimas sastāvs ir pietiekami kvalitatīvs, taču kļūdas ir pieļautas, un tagad par tām jāmaksā. Pašreizējās Saeimas popularitātes reitingi nav augsti, taču izmaiņas sabiedrības attieksmē nevar notikt vienā dienā, atzina Saeimas priekšsēdētāja.

Jau ziņots, ka Saeimā ceturtdien notiek Valsts prezidenta vēlēšanas. Prezidenta vēlēšanām pieteikti divi kandidāti - pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers un eksbaņķieris, Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas