Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Āboltiņa: Šlesers sarunā par ģenerālprokuroru labāks Lemberga advokāts par Brigmani

Atzinīgi vērtējot Valsts prezidenta iniciatīvu neitrālā teritorijā sarīkot partiju tikšanos ar Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču, partijas vienojušās līdz brīdim, kamēr AT priekšsēdētājs nebūs izvirzījis nākamo ģenerālprokurora kandidātu, nekādus komentārus par iespējamiem pretendentiem nesniegt.

I.Bičkovičs arī neatklāj, kad viņš plāno izvirzīt nākamo ģenerālprokurora kandidātu, kā arī nekonkretizēja atziņas, kuras ir guvis šajā sarunā.

Lai gan I.Bičkovičs J.Maizīti joprojām nav svītrojis no kandidātu saraksta, no TP, LPP/LC un ZZS politiķu teiktā neradās iespaids, ka viņi būtu gatavi balsot par šo kandidātu.

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers uzskata, ka Jānis Maizītis uz nākamo pilnvaru termiņu nav ievēlēts arī partiju apvienības Vienotība dēļ, jo tā pauda atbalstu J.Maizītim pirms viņa izvirzīšanas: «Vienotība padarīja Maizīti par savu kandidātu un tā ir lielākā problēma».

«Maizīša neievēlēšana ir tāds pats Neo gadījums,» teica A.Šlesers norādot, ka viena Vienotības partijas aiztur Neo, otra Vienotības partija izvirza advokātu Alekseju Loskutovu, kas aizstāv Neo, bet Meierovica biedrība iestājas par preses brīvību.

Saeimas Juridiskās komisijas vadītājā un TP frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muizniece un ZZS frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis kā šīsdienas sarunas ieguvumu minēja arī to, ka visi ir piekrituši - ikvienu amatpersonu vajadzētu vēlēt tikai uz diviem pilnvaru termiņiem. Jāatgādina, ka J.Maizītis šogad kandidēja jau uz trešo piecu gadu pilnvaru termiņu.

Jaunā laika līderi Solvitu Āboltiņu pārsteidz A.Šlesera liekulība, apgalvojot, ka Vienotība ir vainīga pie J.Maizīša izgāšanas, jo visiem ir labi zināms, ka iemesli ir citi. «Sarunā pie prezidenta Šlesers bija labāks Lemberga advokāts nekā Brigmanis,» teica S.Āboltiņa.

Viņa arī atzina - ja nekas netiks mainīts ģenerālprokurora ievēlēšanas kārtībā, tad šai Saeimai nav tiesību vēlēt jaunu ģenerālprokuroru, jo tā ir melojusi sabiedrībai.

Zināms, ka Valsts prezidents ar partijām vēlējās tikties jau pirms 11.maija, kad beidzās J.Maizīša pilnvaras, taču atsevišķas partijas novilcināja šo sarunu.

Tagad J.Maizīša pienākumus pilda vietas izpildītājs. S.Āboltiņa teica, ka Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijai nodoti grozījumi Prokuratūras likumā, kas paredz - līdz jauna ģenerālprokurora iecelšanai amatu turpina pildīt iepriekšējais prokurors, jo nav pieļaujams, ka prokuratūru vada pienākumu izpildītājs, kurš nav apstiprināts Saeimā.

Savukārt Juridiskajai komisijai  ir nodoti grozījumi Kārtības rullī, kas predz atklātu ģenerālprokurora ievēlēšanu. S.Āboltiņa izteica nožēlu, ka arī par to tālāko virzību nav skaidrības.

V.Muižniece sarunā pie prezidenta teikusi, ka ar šiem grozījumiem tiekot strādāts. Iepriekš Dienai viņa apgalvoja, ka grozījumus maijā izskatīs komisijā.

Tikšanās pie Valsts prezidenta ar I.Bičkoviču piedalījās visu Saeimā ievēlēto partiju līderi un frakciju priekšsēdētāji.

(papildināta ar S.Āboltiņas teikto un foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas