Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Āboltiņa: starptautiskie eksperti nepārzina patieso situāciju; Šķēle - nespējīgi izskaidrot

Premjera partijas biedre un Vienotības līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzinusi, ka starptautiskie eksperti nepārzina mūsu valsts un sabiedrības patieso situāciju. Tā viņa komentējusi Pasaules Bankas ierosināto budžeta izdevumus mazināt uz pensiju rēķina.„Mēs augstu vērtējam starptautisko partneru un ekspertu palīdzību un atzinumus, taču apgalvojumi, ka Latvija vislielākos un drošākos ietaupījumus varot rast, samazinot pensiju kopējās izmaksas valsts budžetā, liecina, ka šie eksperti nepārzina mūsu valsts un sabiedrības patieso situāciju.

Šādus ekstrēmus piedāvājumus mēs negrasāmies ievērot,” apgalvo S.Āboltiņa.

Iepriekš Finanšu ministrijā portālam Diena.lv sacīja, ka nevar izskaidrot, kāpēc Pasaules Bankas vadītājs pajautāja, vai simtlatniekiem par darbu simt latu maksā par dienu vai mēnesī. FM arī uzskata, ka nevar atbalstīt PB ieteikumu budžeta deficītu mazināt uz pensionāru rēķina. Ministrijā uzsver, ka katrā tikšanās reizē ar starptautiskajiem aizdevējiem tiekot pasacīts, ka 34% pensionāru ikmēneša ienākumi ir zem 160 latiem, portālam uzsvēra finanšu ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis.

Tikmēr Par labu Latviju finanšu ministra amata kandidāts, ka gadījums ar Zēliku apliecinājis, ka “mūsu sarunu vedēji ir pilnīgi nekompetenti un nespējīgi starptautiskajiem aizdevējiem atklāt patieso situāciju valstī”.

Ja valdības sarunu vedēji nespēj paskaidrot aizdevējiem pat tik elementāras lietas, bezcerīgi gaidīt no viņiem nacionālo interešu aizstāvību, uzskata A.Šķēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas