Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Āboltiņa: starptautiskie eksperti nepārzina patieso situāciju; Šķēle - nespējīgi izskaidrot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ciniķis
c
Es neticu, ka starptautiskie aizdevēji ne par ko nav informēti. Viņu tehiskajām misijām neizbēgami tika uzrādīti visi iespējamie cipari, tajā skaitā sociālais budžets un viņi izdarīja elementārus slēdzienus - visvairāk patērē tieši sociālais budžets, tamdēļ šie izdevumi ir jāmazina. Problēma ir nevis tajā, ka te pensijas būtu lielas, vienkārši to pensiju saņēmēju ir ļoti daudz, tāpēc arī kopējais cipars attiecībā pret citiem budžetiem ir milzīgs. Ja 34% no visiem pensionāriem saņem 160 Ls, tad atlikušajiem 66% vēl ir ko samazināt, sevišķi tiem, kas saņem virs 500 Ls un, kas aizgāja pensijā tā saucamajos treknajos gados un ar savām iemaksām uzzīmēja tos uzpūstos ciparus, es domāju tādu viltnieku ir pietiekami, tos tad arī nolikt uz tiem pašiem 160 Ls un būs sociālais taisnīgums. Bet aizkustinošais stāsts par to, ka aizdevēji te kaut ko nezina ir visai apšaubāms, tas man atgādina to naivo ļautiņu izteicienus, kas 1937.gadā teica - "ak, ja biedrs Staļins zinātu, kas te notiek.......". Tie, kam jāzina zina visu, drīzāk tas ir mēģinājums atsmērēt šos aizdevējus - tipa lai par viņiem nedomā slikti, lai gan tieši viņu politika ved mūs taisnā ceļā uz otro krīzes vilni, kas būs spēcīgāks par pirmo, protams, ja vien nepiešķirs papildus aizdevumus.
juris
j
Patiešām ir visai grūti saprast ka Eiropā ( Latvijā ) 21 gadsimtā ir iespējama verdzība un vergi ( strādnieki bez atalgojuma ) pat nedomā kā atbrīvoties no šādas situācijas. Cerams, ka nevajadzēs ilgu laiku, lai naudas izsniedzēji tomēr saprastu patieso situāciju Latvijā un ieteiktu reālus ceļus kā latviešiem atbrīvoties ( arī fiziski ) no tādiem bandītiem kā tas pats Šķēle. Lai nebūitu jāpielieto krivu kriminālās metodes.
tulpe
t
Gaidīt teišām bezcerīgi, Labi, ka neviens arī neko vairs negaida.
sidors
s
Tu taču ironizē, vai ne?
KLM
K
Šķēle - nespējīgi izskaidrot ................................................. ........................... Tas tiesa, ja PB šefs nokļūtu mākoņos, bez jautāšanas saprastu - bez 100 Ls stundā nav iespējams izdzīvot.....
v
v
VISI, KURI ATBALSTA BANKAS, SVF, ASV, UN VISU TO IMPERIALISTISKO - OFICIALI TIEK IZSLEGTI NO LATVIESHU KOPIENAS. REALI TIE IR TIE GOJI VAI VERGI
Juhans
J
Šķēlem ir liela pieredze, lai nāk un palīdz.
* * *
*
"Šādus ekstrēmus piedāvājumus mēs negrasāmies ievērot" -------------------------------------------------- ------------------------------ A ko tad Tu grasies, rudā lapsa? Ja jaunāki cilvēki zaudē darbus, piedzivo algu samazinājumus, pensionāri no dižķibeles, ņemot vērā deflāciju, ir tikai ieguvēji. Ar ko viņi ir labāki par parējo sabiedrību? Kāpēc viņi ir neaizskarami?
jupis
j
Vai Šķēle spēj godīgi izskaidrot kāpēc tādā šaurā bezizejā Latvija ir nonākusi un kā vadībā tas noticis! Citādi bļaustīties prot visi - ne tikai Šķēle, bet arī pat mērkaķis bļauris, par PML smecerniekiem nemaz nerunājot!
dao
d
Iespējams, ka turpmāk LR premjeram atvēlētajā laikā uzklausīs Šķēles viedokli!
Arturs - Pensionars
A
Tehniska misija jau tāpēc ir tikai tehniska,ka tai ir jāizprot konkrētā situācija uz vietas.To tā var panākt,ja pretīm sēž kompetenti un zināmā mērā pat agresīvi sarunu vedēji - izskaidrotāji,tas ir Latvijas puse.Līdz šim rodas sajūta,ka atbrauc savu koncepciju izklāstītāji,mūsējos neklausās vai arī tur tos par muļķiem,jo gada laikā nav izskaidrots,ka 100-latnieks ir mēneša un nevis dienas ienākums,nav pat pateikts,ka no šiem 100 Ls ēdienam paliek kādi 40-50 santīmu dienā,viss pārējais maksājumi un nodokļi. Āboltiņa pēkšņi atskārst,ka viss iet grīstē,Ministrijas klerks neveikli atrunājas,ka nesaprotot PB šefa domu gājienu,bet ko saprot Repše ? Laikam tikai to,ka sēžot amatā līdz rudenim jāsakārto savu parādu lietas.
Karmena
K
Bet tas taču jāsaprot, ka vadošajiem politiķiem ir grūti kādam ārzemniekam paskaidrot, ka atsevišķiem valsts un pašvaldību uzņēmumu darbiniekiem neadekvāti augstas algas un pēc tam tikpat neadekvāti augstas pensijas jāmaksā tikai tāpēc, lai finansētu miljoniem vērto vēlēšanu kampaņu. Un ka pensiju vidējais līmenis tūlīt pieaugs vēl straujāk, jo daudzi no vadošajiem valsts darbiniekiem tieši turpmāko 4 gadu laikā sasniegs pensijas vecumu, un tieši tāpēc vajadzēja atcelt soc.iemaksu griestus līdz 2012.gadam.
Dace- Wilx
D
Un vai tad nav bijis? Bez viņa ziņas Kalvītim mats no galvas nenokrita, tikai Šķēlem šobrīd izdevīgi izlikties par nezinīti. Un tas ir ļoti nožēlojami no viņa puses, jo liecina, cik liels blēdis ir šis cilvēks.
opis - eee
o
Un kurš tad ir tavuprāt tas muļķis? Domāju, ka tie, kuri domā, ka Dombrovskis kaļ naudu! Vai esi pasmadzeņojis, kāpēc šie nepopulārie lēmumi jāpieņem? Saņemies un padomā!
!
!
Skelem ka arzonu firmu - slepnu ipasniekam un attiecigi nodoklu mazmaksatajam vai nemaksatajam jau nu tiesam vajadzetu zinat visu par arzemnieku domasanas veidu. Pavei, zenam tik daudz saistibas ar arzonu uznemumiem, ar prihvatizaciju, gan jau arzemju konsultantu domu gaitu uztver no pusvarda. Tiesa, ir vajadzigs mulkis, kas tam bledim noticetu. Varbut tas busi tiesi tu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas