Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Āboltiņa: Vienotība vēlēšanām tērēs 800 000, citas partijas jau izgāzušas miljonus

Partiju apvienības Vienotība priekšvēlēšanu kampaņa kopumā izmaksās 800 000 latu, kur lauvas tiesu sastāda reklāmas televīzijā, kam novirzīs pusmiljonu, šodien intervijā Neatkarīgā saka apvienības līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.  30 sekunžu klips televīzijā maksā 3000 latu, viņa stāsta. Taču esot partijas, kas jau “izgāzušas miljonus līdz brīdim, kad sākās oficiālais priekšvēlēšanu periods”.

“Par Par labu Latviju, cik maksāja reklāma par sunīšiem un medus podu, cik tie raidījumi izmaksā LNT,” S.Āboltiņai esot konkrētas ziņas, ka raidījumi bijuši apmaksāti. Savukārt mēs [Vienotība” “neesam nodibinājuši nevalstisko organizāciju Vienotība, kas paralēli apmaksā kādu reklāmu”.Kā zināms, šajās vēlēšanās partijām ir noteikti reklāmas un aģitācijas izdevumu griesti - 500 000 latu. Priekšvēlēšanu aģitācijas periods ilgst no 5.jūnija līdz 2.oktobrim.

Bet, kā iepriekš vēstīts, no likuma izriet, ka politiskie spēki pirmsvēlēšanu periodā var tērēt neierobežotus līdzekļus reklāmas materiālu sagatavošanai, tomēr to izplatīšana ir limitēta. Partija vai to apvienība var iespiest neskaitāmas avīzes, tomēr izmaksas to izplatīšanai, izmantojot pasta pakalpojumus, būtu ierobežotas. Tāpat limitēta tiek reklāmas izvietošana sabiedriskos un komerciālos medijos. Savukārt izmaksas dažādu priekšmetu, piemēram, balonu vai pildspalvu, izgatavošanai nav ierobežotas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas