Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Āboltiņa Zviedrijas karalim uzdāvina Lielvārdes jostu

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien Stokholmā tiekoties ar Zviedrijas karali Kārli XVI  Gustavu, pārrunāja Latvijas 20  neatkarības  gados  sasniegto, pateicās par Zviedrijas ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā un uzdāvināja karalim Lielvārdes jostu."Zviedrijai  deviņdesmito  gadu  sākumā  pauda  spēcīgu atbalstu  baltiešu neatkarības  centieniem  un  tai  bija būtiska loma Latvijas starptautiskās atzīšanas  procesā un Baltijas  valstu  neatkarības stiprināšanā.

Skaidrs apliecinājums  tam bija Jūsu Majestātes un karalienes Silvijas vizīte Latvijā jau 1992.gadā. Jūs bijā viens no pirmajiem valstu vadītājiem, kas apmeklēja Latviju," tikšanās laikā sacīja Saeimas priekšsēdētāja.S.Āboltiņa uzsvēra, ka šajos divosgadu desmitos kopš neatkarības atjaunošanas Latvija un Zviedrija  ir  kļuvušas par labiem un uzticamiem sadarbības  partneriem. Zviedrija ir turpinājusi atbalstīt mūsu valsti, stiprinot demokrātiju, tiesiskumu un ekonomikas attīstību Latvijā, kā arī piedāvājot studiju iespējas, sadarbību kultūras jomā veicinot ikdienas kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem.Kā veiksmes stāstu abu valstu attiecībās S.Āboltiņa minēja 1994.gadā ar Zviedrijas valdības atbalstu atvērtās Rīgas Ekonomikas augstskolas darbu, kas kļuvusi ar augstas raudzes akadēmisku iestādi un piesaista studentus arī no trešajām valstīm, piemēram, Moldovas un Baltkrievijas.Pārrunājot ekonomisko situāciju,S.Āboltiņa ar uzsvēra, ka Latvija patlaban var saskatīt pirmos smagās  budžeta  konsolidācijas augļus. Ekonomiskā situācija ir stabila un makroekonomiskie rādītāji turpina uzlaboties, atzina Āboltiņa.Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja Zviedrijas valsts vadītājam pasniedza dāvanu - Lielvārdes  jostu,  uzsverot, ka tā ir viena no skaistākajām un nozīmīgākajām latviešu tautastērpa sastāvdaļām.

"Katra šāda josta ir unikāls roku darbs, tā ir simbols latviskajai identitātei. Mēdz teikt,  ka Lielvārdes jostā  ir ieausts mūsu tautas liktenis," sacīja S.Āboltiņa, norādot, ka šajā jostā simboliski ieausts arī Zviedrijas vārds, jo mūsu likteņi ir savijušies cauri gadsimtiem un patlaban abas valstis saista lieliskas attiecības.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas