Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Abu Meri bez atlīdzības konsultēs Kariņu integrācijas jautājumos

Politiķis un ārsts Hosams Abu Meri ir apstiprināts par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (Jaunā Vienotība) padomnieku sabiedrības integrācijas jautājumos. Abu Meri ir ārštata padomnieks un amata pienākumus pilda bez atalgojuma, portālu Diena.lv informēja Jaunās Vienotības pārstāvis Sandris Sabajevs.

"Pilsoniskās sabiedrības līdzdalība valsts lēmumu pieņemšanā ir stipras demokrātijas pamats. Latvijā ir vairāk nekā 23 tūkstoši biedrību un nodibinājumu. Tās sniedz būtisku ieguldījumu mūsu valsts attīstībā, tādēļ ir svarīgi veidot pastāvīgu dialogu starp valdību un pilsonisko sabiedrību. Sabiedrības integrācija nozīmē ne tikai cittautiešu un mazākumtautību iekļaušanu sabiedrībā. Tā aptver arī jautājumus par cilvēkiem ar invaliditāti, senioriem, mazturīgajiem, latviešu diasporu ārzemēs un citām sabiedrības grupām - par viņu pieņemšanu un par stereotipu nojaukšanu. Mans mērķis ir stiprināt attiecības un sadarbību starp nevalstiskajām organizācijām un valsts institūcijām, lai šos jautājumus risinātu pēc iespējas sekmīgāk," pauda Abu Meri.

Abu Meri kopš studiju laika ir aktīvi pievērsies sabiedrības integrācijas jautājumiem, piedalījies Latvijas – Libānas kultūras biedrības un Arābu kultūras centra izveidē, pildījis Sabiedrības integrācijas sekretariāta Mazākumtautību līdzdalības padomes locekļa pienākumus. Kā 12. Saeimas deputāts Abu Meri strādāja Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā, kā arī ir pildījis Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amata pienākumus.

13. Saeimā Abu Meri, kurš vēlēšanās bija Jaunās Vienotības Vidzemes saraksta 28. numurs, netika ievēlēts.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Abu Meri ir kaut kads slepens viedokls par integraciju ko nevar dalities ar tautu? Kartejaa blediga slepeniba... Tauta kategoriski PRET migrantu u.c. neeigeru uznemsanu Latvijaa.. Ja Karins rikosies pre tautas intresem, tad ari vinu but jaiemet kanalizacija
arī zinātājs
a
Kariņam laikam nav mērķis ilgi strādāt Latvijas labā! Cik šis jau integrējis libāniešu šeit? Gadus atpakaļ bija ap 35
Viktors
V
tagad paralēli TV kanāliem krievu valodā vajadzēs TV kanālus arābu valodā...un TV translācijas no Arābu Mekas...........Kas ļauts krievu imigrantiem-jābūt visiem citiem imigrantiem ar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas