Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ādamsons: Maizītis pārāk daudz nodarbojas ar politiku un ir ietekmējams

Nacionālās drošības padomes virzītais kandidāts uz Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatu Jānis Maizītis ir varas paklausīgs un kalpos tiem, kas viņu izvirzījuši. Viņš pārāk daudz nodarbojas ar politiku un ir politiski ietekmējams, portālam Diena.lv atzina bijušais iekšlietu ministrs un Saskaņas centra (SC)  deputāts Jānis Ādamsons.

Bijušais SAB direktors Lainis Kamaldiņš  uzskata, ka  J. Maizītim trūkst pieredzes darbā tāda veida iestādēs kā SAB un būtu bijis iespējams atrast piemērotu kandidātu arī no drošības dienestu darbinieku vidus, kuri savas darba pieredzes dēļ būtu pārāki par J. Maizīša kandidatūru. Lūgts vērtēt, vai J. Maizītis būtu politiski neietekmējams un politiski neitrāls, pildot amata pienākumus, Kamaldiņš no komentāriem gan atturējās. 

Kā atzina portāla Diena.lv aptaujātie politiķi un eksperti, SAB direktora amats ir viens no svarīgākajiem amatiem valstī, īpaši tādēļ, ka SAB ir iestāde, kas lemj par pielaidi valsts noslēpumam, bez kuras nav iespējams ieņemt virkni svarīgu amatu. Kā norādīja Kamaldiņš, tieši SAB direktoram ir galavārds par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu.

Portāls Diena.lv jau rakstīja, ka koalīcijas partijas J. Maizīša kandidatūru vērtē pozitīvi.

SC deputāts Valerijs Agešins portālam Diena.lv pastāstīja, ka frakcijā ir ļoti dažādi viedokļi, taču drīzumā gaidāmajā frakcijas sēdē tiks pieņemts kopējs lēmums, kā tad balsot.

V. Agešins uzsvēra, ka līdztekus kandidāta profesionalitātei ļoti svarīgs faktors ir politiskā neietekmējamība, jo, kā uzsvēra V. Agešins, SAB direktors ir amatpersona, kurš lemj par cilvēku likteņiem. Līdz ar to esot svarīgi, lai nebūtu ne mazākās šaubas par kandidāta pietuvinātību kādai politiskajai partijai.

Bijušais iekšlietu ministrs un SC deputāts J. Ādamsons portālam Diena.lv norādīja, ka prezidents ir izdarījis lielu kļūdu, šim amatam izvirzot J. Maizīti. "Šis cilvēks jau vienreiz neizturēja uzticības balsojumu Saeimā (pagājušā Saeima neapstiprināja J. Maizīša atkārtotu ievēlēšanu ģenerālprokurora amatā – red.). J. Maizītis ir varas paklausīgs un kalpos tiem, kas viņu izvirzījuši. Viņš pārāk daudz nodarbojas ar politiku un ir politiski ietekmējams," uzsvēra J. Ādamsons. Deputāts arī norādīja, ka J. Maizītis ir eksperts krimināltiesību jomā, bet viņam nav nekādas pieredzes operatīvajā darbā.

Otras opozīcijas partijas – ZZS – līderis Augusts Brigmanis portālam Diena.lv norādīja, ka partijai balsojumā par Maizīša kandidatūru būs brīvais balsojums, jo frakcijā viedokļi esot pārāk atšķirīgi. No sava personīgā viedokļa paušanas Brigmanis gan atturējās, aizbildinoties, ka ar savu autoritāti nevēloties ietekmēt pārējos partijas biedrus. Jāatgādina, ka pagājušajā Saeimā ZZS balsoja pret Maizīša atkārtotu apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā.

Bijušie tieslietu ministri  - Vineta Muižniece un Romāns Apsītis - portālam Diena.lv atzina, ka par J. Maizīti varot teikt tikai to labāko. Bijušie ministri, balstoties iepriekšējās sadrabības pieredzē ar J. Maizīti, norādīja, ka viņiem neesot bažu par kandidāta politisko neitralitāti.

Jau ziņots, ka šajā pavasarī otrais amata pilnvaru laiks beidzas pašreizējam SAB direktoram Jānim Kažociņam, kurš uz trešo amata pilvaru laiku nolēmis nekandidēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas