Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ādamsons norāda uz tiesībsargājošo iestāžu nevienlīdzīgo attieksmi pret cilvēkiem

Par nepatiesu ziņu izpaušanu pedofilijas skandāla lietā apsūdzētais Jānis Ādamsons trešdien pēdējā vārdā Rīgas apgabaltiesā norādīja uz tiesībsargājošo iestāžu nevienlīdzīgo attieksmi pret valsts amatpersonām un iedzīvotājiem. Tiesas sēdes laikā J.Ādamsons norādīja, ka "prokuratūra izmeklēšanu veikusi pēc selektīvas metodes un ar to neko daudz panākt un noskaidrot nav iespējams". Viņš norādīja, ka "mūsu valstī ir dīvaina attieksme pret dažādām personām".

J.Ādamsons pēdējā vārdā noliedza savu vainu. "Es neuzskatu, ka būtu izdarījis noziegumu, jo neesmu to darījis. Pateicoties [Saeimas izmeklēšanas] komisijas saliedētajam darbam, nav notikusi nekāda informācijas noplūde, taču tā ir notikusi Ģenerālprokuratūrā," sacīja J.Ādamsons. "Neatzīstu sevi par vainīgu nevienā no man inkriminētajām epizodēm un lūdzu tiesu mani attaisnot," pēdējā vārdā teica J.Ādamsons. Uz jautājumu, vai, atgriežoties sešus gadus senā pagātnē, viņš no deputāta tribīnes vēlreiz nosauktu pedofilijas lietā iejaukto deputātu vārdus, J.Ādamsons žurnālistiem atbildēja, ka daudz ko būtu darījis citādi, un piebilda, ka "manis vadītā komisija ir paveikusi lielu darbu - esam grozījuši un mainījuši likumus, tas viss tika izdarīts pusgada laikā. Tas bija ļoti spraigs darbs". "Es nebūtu saucis deputātu uzvārdus 2000.gada 17.februārī, ja nebūtu lēmuma projekta par komisijas darba izbeigšanu," klāstīja J.Ādamsons.

Rīgas apgabaltiesa spriedumu šajā lietā paziņos 14.septembrī plkst.11.

Jau vēstīts, ka J.Ādamsons apsūdzēts par nepatiesu ziņu sniegšanu, izplatot pedofilijas skandāla izmeklēšanā gūto informāciju. 1999.gada septembrī LNT raidījumā Nedēļa izskanēja informācija, ka Latvijā notiek nepilngadīgo seksuāla izmantošana un šajos noziegumos iesaistītas arī augstas amatpersonas. Drīz pēc šī raidījuma Saeimā Ādamsona vadībā izveidoja parlamentāro izmeklēšanas komisiju. Tās gala ziņojumu publiskoja 2000.gada 17.februārī, kad komisijas vadītājs J.Ādamsons no Saeimas tribīnes pavēstīja, ka Andris Šķēle, Valdis Birkavs un Andrejs Sončiks saistīti ar pedofilijas lietu.

Jau 7.Saeimā ģenerālprokurors lūdza Saeimu par nepatiesu ziņu izplatīšanu pret amatpersonām izdot Ādamsonu kriminālvajāšanai, taču parlamentārieši nenobalsoja par viņa izdošanu. Savukārt 8.Saeimas vēlēšanās J.Ādamsons nevarēja piedalīties, jo tiesa konstatēja viņa sadarbību ar Valsts drošības komiteju. J.Ādamsons apgabaltiesā pārsūdzēja Centra rajona tiesas spriedumu, kurā viņš atzīts par vainīgu pedofilijas skandāla laikā iegūtu nepatiesu ziņu izplatīšanā un sodīts ar 130 minimālo mēnešalgu (10 400 latu) sodu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas