Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ādamsons: Vienotībā ir lielāki intriganti; ZRP nav nākotnes

Apvienībā Vienotība ir lielākie intriganti, savukārt Zatlera reformu partijai (ZRP) nav nākotnes, pirmdienas Neatkarīgajā Rīta avīzē paudis Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (Saskaņas centrs).

Uz jautājumu, vai SC darīja visu, lai nebūtu opozīcijā, J.Ādamsons atbildēja, ka tas nebija SC ziņā. "Saskaņas centrs šajā situācijā bija pakārtots. Visu laiku notika cīņa starp Zatlera Reformu partiju un Vienotību. Viņiem tā bija cīņa uz dzīvību un nāvi. Tāpēc, ka no tā, kurš uzvarēs šajā divcīņā – ZRP vai Vienotība –, bija atkarīgs, kura partija saglabāsies nākotnē. To labi apzinājās Vienotības, slikti – ZRP pārstāvji. Tā kā nopietnāki intriganti ir Vienotībā, tā uzvarēja. Koalīcijā ar Vienotību un Nacionālo apvienību, ZRP, kā es to saredzu, nav politiskās nākotnes," uzskata SC deputāts.

Viņaprāt, ZRP nav nākotnes. "Tā nav atradusi savu nišu un nav spējīga nodrošināt elementāru frakcijas disciplīnu. Tālākas ZRP attīstības perspektīvas es neredzu. Viņus kritizē katru dienu. Pat koalīcijas partneri. Viņi ķīvējas savā starpā. Ja ZRP būtu veidojusi valdību kaut vai divatā ar SC, tad ZRP būtu nākotne," uzsvēra deputāts.

– Man gan šķiet, ka SC pats pārlieku respektēja te ierasto lomu sadalījumu. To, ka iniciatīva allaž pienākas kādai "latviešu" partijai. SC manā uztverē reflektēja situāciju, ļāvās pratināties vai testēties atbilstībā citu partiju uzskatiem, bet neuzņēmās iegūtajam mandātam atbilstošu iniciatīvu.

Viņš arī uzsvēra, ka šodien ir "amorāli izmantot vēsturi mūsdienu politiskajās spekulācijās". "Te ir tā mūsu problēma, ka stāvam ar seju pret vēsturi un, atvainojos, ar dibenu pret nākotni. Un tad brīnāmies, kāpēc braukājam no viena grāvja otrā. Vēsture ir jāzina, bet tajā nedrīkst ieciklēties. Mūsu uzdevums ir nākotne. Tas, ko konkrēti gribam sasniegt," uzskata J.Ādamsons. Viņaprāt, diskusijas starp politiķiem nebūs, kamēr viens no SC veltītajiem pretargumentiem būs - "ko jūs gribat, viņš ir no krievu partijas", avīzei atklāja Saeimas deputāts, piebilstot, ka, kamēr tā būs, pastāvēs problēmas.

"Jo mūsu politiķi, kas pie varas, ilgtermiņā neredz. Man tuvākā leksikā viņus varētu saukt par operatīvajiem darbiniekiem. Taču viņi nav taktiķi, nerunājot par stratēģiju. Viņi neredz, kas, pieņemot šodien to vai citu lēmumu, var notikt ar šo valsti 10–15 gadu tālumā," uzsvēra politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas