Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Agrāk nevēlamo personu sarakstā esošais fon Kalmanovičs tiekas ar premjeru

Vēl pirms septiņiem gadiem viņš bija iekļauts to Latvijai nevēlamo personu sarakstā, kurām liegts iebraukt valstī, bet pēc izsvītrošanas no tā kļuva par biežu viesi festivālā Jaunais vilnis. Šonedēļ agrāk aizdomās par saistību ar noziedzīgajiem grupējumiem turētais Krievijas uzņēmējs Šabtajs fon Kalmanovičs kā oficiālās delegācijas pārstāvis sēdās pie viena galda ar premjeru Valdi Dombrovski (JL).

"Viņš bija iekļauts oficiālās delegācijas sastāvā, bija piešķirta Latvijas vīza. Mums nebija nekāda pamata neļaut viņam tikties ar premjeru," saka V.Dombrovska pārstāve Līga Krapāne. Š.fon Kalmanovičs piedalījās starpvaldību sarunās kā Krievijas transporta ministra Igora Levitina padomnieks. Gan tikšanās laikā pie V.Dombrovska, gan ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) Š.fon Kalmanovičs klusējis, stāsta klāt bijušie. Viņam, kā apgalvo Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Vasilijs Meļņiks, pašlaik nav biznesa interešu Krievijā. Kā oficiālais delegācijas loceklis gan sarunās ar Latviju, gan Lietuvu viņš, visticamāk, iekļauts, jo pārzina šo valstu politisko vidi un spēlētājus.

Š.fon Kalmanoviču no tā dēvētā melnā saraksta izslēdza 2002.gadā ar toreizējā iekšlietu ministra Mareka Segliņa (TP) rīkojumu. Savulaik izteikti minējumi, ka viņš ir viens no Krievijas Solncevas kriminālā grupējuma līderiem, pats to noliedzis. Š.fon Kalmanoviča darījumu partneris bijis cits no nevēlamo personu saraksta svītrots regulārs Jūrmalas viesis — dziedātājs Josifs Kobzons, kurš arī turēts aizdomās par saistību ar noziedzīgiem grupējumiem. J.Kobzons savulaik arī palīdzēja panākt sava drauga pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma Izraēlā, kur Š.fon Kalmanoviču sodīja par spiegošanu toreizējās PSRS labā.

Gadu gaitā Lietuvā dzimušajam Š.fon Kalmanovičam izveidojušies draudzīgi sakari ar Latvijas politikas un uzņēmēju vidi. Kad 2001.gadā Alpos notika Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas tikšanās ar Krievijas jauno līderi Vladimiru Putinu, kā viens no vizītes veicinātājiem tika minēts Š.fon Kalmanovičs. Vēlāk viņš bija Krievijas prezidenta padomnieks Baltijas jautājumos. Pirms mēneša viņš ieradās Latvijā kā Krievijas sieviešu basketbola izlases menedžeris. Šonedēļ Rīgā Š.fon Kalmanovičs bija ieradies ar savu privāto lidmašīnu, kurā atpakaļ uz Maskavu aizvedis arī transporta ministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas