Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Aicina nevilcināties ar «Stūra mājas» izpēti un saglabāšanu

Nekavēties ar plāna izstrādi bijušās tā saucamās Stūra mājas Brīvības ielā izpētei un saglabāšanai aicina apvienības TB/LNNK Saeimas frakcija, vēršoties pirmām kārtām pie Kultūras ministrijas un a/s «Valsts nekustamie īpašumi». Vienlaikus frakcija gatavojas nosūtīt vēstuli līdzšinējās ēkas nomnieces Valsts policijas vadībai ar lūgumu paskaidrot, vai policijas darbiniekiem izvācoties no ēkas tikuši demontēti un aizvākti vēsturiski priekšmeti un interjera elementi, kas varētu kalpot iespējamās Okupācijas muzeja filiāles vajadzībām, un kur šie priekšmeti šobrīd atrodas, ziņo TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons.

Trešdien tiekoties ar a/s «Valsts nekustamie īpašumi» valdes priekšsēdētāju Māri Kaijaku, Latvijas Okupācijas muzeja atbalsta biedrības priekšsēdētāju Pēteri Bolšaiti, kā arī Okupācijas muzeja Piemiņas vietu programmas vadītāju Richardu Pētersonu, secināts, ka vairākas valsts institūcijas ir panākušas vienošanos par sadarbību mājas kā vēsturiskas liecības saglabāšanā. Kā deputātus informēja ēkas jaunais apsaimniekotājs a/s «Valsts nekustamie īpašumi» valdes priekšsēdētājs M.Kaijaks, viņš uz kopēju tikšanos ir aicinājis Kultūras ministrijas, Latvijas Okupācijas muzeja, kā arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvjus, lai kopīgi izstrādātu plānu ēkas turpmākai izmantošanai un vēsturisko liecību saglabāšanai.

M.Kaijaks atzina, ka ēka šobrīd ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un nekāda saimnieciskā darbība tajā nav iespējama. Savukārt Latvijas Okupācijas muzeja atbalsta biedrības priekšsēdētājs Pēteris Bolšaitis informēja, ka Finanšu ministrija paziņojusi - ēkas atjaunošana izmaksātu 17 miljonus latu, un piešķirt šādus līdzekļus no valsts budžeta tā nevar atļauties. Līdz ar to atliek viens risinājums – meklēt ēkai investoru, kurš būtu ar mieru daļu no ēkas pagraba un pirmā stāva atvēlēt piemiņas vietas vai Okupācijas muzeja filiāles ierīkošanai.

Okupācijas muzeja Piemiņas vietu programmas vadītājs Richards Pētersons informēja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas Valsts policijas darbinieki, izvācoties no ēkas, esot demontējuši un aizvākuši vēsturiskus priekšmetus un interjera elementus. Tāpēc TB/LNNK deputāti aicina atbildīgās valsts institūcijas vispirms pievērst uzmanību ēkā esošo vēsturisko liecību izpētei un saglabāšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas