Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aicinās neatļaut 9.maija pasākumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jupis
j
šiem večiem jabrauc uz valsti austrumos , tur varēs izsvineties, piedzerties, novemties un atgriezties uz okupētajām zemēm.
Elizabete
E
Cik redzēju no Diena un Delfi publicētajām foto , 16.martā jau nekas aizliegts nebija. Vecie cilvēki, kas jaunībā likumīgi vai nelikumīgi bija iesaukti leģionā, mierīgi un lielā apsardzībā piegāja pie Brīvības pieminekļa un nolika ziedus. Tas, ka bija savākta neadekvāti liela policistu masa viņu aizsradzībai, varbūt izskatījās smieklīgi vai skumji, bet laikām jau tā vajadzēja veco cilvēku drošībai. Jo turpat blakus jau rēgojās Ždanoka ar saviem Krievijas atbalstītājiem, kas par katru cenu gribēja no pasākuma sev izsist kādu politisko reklāmu. Pie Pārdaugavas pieminekļa jau ir cita situācija. Tur parasti savācas kaut kādi PSRS armijas veterāni, kas izliekas par baigajiem atbrīvotājiem. Bet neviens jau viņus nerepresē un neapdraud, līdz ar to nekāda policijas vai armijas aizsardzība tur nav nepieciešama. Ja nu vienīgi pašvaldības policija varētu uzmanīt, lai nepilsoņi aiz sevis pēc tusiņa savāc papīrus un sasistās pudeles. Ja R.Dzintars un citi latviski patriotiski noskaņotie jaunieši grib taisīt kādu pretpasākumu, tad nevajadzētu cīnīties ar šiem pensionāriem, bet kādā citā piemēroti lielā vietā - kaut vai parkā otrpus Mārupītei, rīkot brīvdabas kino skatīšanos, kur parādīt kādas filmas par to kā padomju varonīgā armija izrēķinājās ar nevainīgiem iedzīvotājiem savas uzvaras vārdā. Kaut ko tādu informējošu.
atgriezās
a
Visus atbrīvotos sarkanarmiešus gūstekņus lika lēģēros.
ES pats
E
Tas grupējums "Visu Latvijai" dzīvo tālu no realitātes un ir kādu maz zinošu zēniņu un zelteņu čupiņa ar vēlmi sevi skaļi parādīt ar "ultranacismu".
ES pats
E
BET... mans tēvs, pateicoties kapitulācijas līgumam varēja atgriezties mājās. Tādu personu toreiz bija tūkstošiem. Tāpēc noliegt 8. vai 9. maija nozīmi šodien Pasaulei ir aprobežoti un to nevar salīdzināt ar vienu vai otru vēsturiski maznozīmīgu kauju, kaut dažiem grupējumiem tā škiet svarīga.
Ija>dzeris
I
Daudziem latviešiem 9. maijs ir okupācijas sākums, ja tev tie ir svētki, svini mājā un pasauc kaimiņu Vaņu arī. Latviešiem vienmēr māca saprast cittautiešu trauslās dvēseles, ka tikai kas nav pateikts, vai pat tikai padomāts ne tā, Kurš par latviešiem ko citu saka, kā gansi un fašisti. Bet mums par to jāsmaida, nu paldies. Un vēl > IIEVAI - kurš kuram bāžas virsū, vajadzētu vienreiz tikt skaidrībā. Man liekas, ka padomāt vajag tam, kurš, ienācis otra dzīvoklī, saka: "Man te labi patīk, kam nepatīk, tas lai lasās!" Nevis tai skudrai, kuras pūznītī zilonis ielicis kāju, bet tas zilonis tomēr ir tas, kuram vajadzētu prasties.! Lai tik mani kāds sauc par radikāli!
Jānis
J
Izsakiet abalstu Visu Latvijai un nacinālistu mājas lapās ar savu parakstu par 9.maija svinību aizliegšanu, es to jau esmu izdarījs un uzskatu, ka tas ir katra latvieša goda pienākums. Tikai vienotībā ir latvieša spēks
es
e
pilnīgi piekrītu, taisnībai jābūt!
Berta
B
Nākošreiz viņi prasīs varenās mātuškas armijas demonstrāciju!
Ēriks
Ē
aizliegt okupantu ērmošanos, lai utainie vācās uz matušu pie fašistu diktatora puķina
TanteSidra
T
ja ienaks nopietni signali par iespejamam nekartibam tad atljauju rikot tur pasakumus nevienam nevajadzetu dot.
un
u
Priecājies, ka iemācījās ziedus nolikt. Nekur Krievijā tik skaistus ziedus nenoliek.
Lurike
L
Man nav ne mazākās vēlēšanās saprast, ka 9. maijā regulāri Pārdaugava tiek pārvērsta par Padomju mūzikas festivālu, kas jāklausās ir arī tiem ,kuriem jau dzīves laikā paguva pieriebties. Un tur nav pāris tantiņas vai onkulīši, tur ir pilns paaudžu komplekts un audzināšanas pasākumi bērniem skaļā balsī. Katrā ziņā šajā dienā man vienmēr liekas, ka joprojām Rīga nav mana pilsēta, ka saimnieki ir tie, kas tur iedzer, uzkož, klausās provokatorus,un sakrauj tik daudz ziedu, cik mēs Mildai nekad nedrīkstam dāvāt nozīmīgās dienās.
un
u
Nirnbergas procesā pierādījumu, ka slepkavoja vācieši, nebija. Tieši otrādi, bija pierādījumi, ka slepkavoja PSRS čeka, un gribēja šo noziegumu iekļaut tiesas procesā. PSRS diplomāts-čekists panāca, ka pieņēma formulu: "Uzvarētājus netiesā". Jau pēc kara viltoja pierādījumus nelielā teritorijā, sasauca starptautisku komisiju, parādīja šos sagatavotos viltojumus un izveidoja "memoriālu". Apbedījumu platība bija liela, un par laimi vietējie iedzīvotāji atcerējās vietas. 1970-os gados Krievijas disidenti paaicināja godīgus zinātniekus, kuri slepus veica izrakumus. Iegūtos pierādījumus jau Gorbačova laikā solīja nosūtīt uz ārzemēm, ja Gorbačovs neatzīs čekas veikto noziegumu. Ne jau no laba prāta Gorbačovs atdeva Polijai dokumentus. Jātiesā arī par vēstures viltošanu. Nirnbergā bija savākti visi pierādījumi. Var izmantot šos dokumentus. Bet cik svaigs vēl šodien sauklis "Uzvarētājus netiesā". Un kā vēl tiesā. Karavīri, kas karoja, nav vainīgi. Vainīga PSRS čeka. Atcerēsimies pavisam nesenos notikumus ar Černobiļas avārijas slēpšanu un cilvēku apzinīgu pakļaušanu radiācijai. Melu impērija. Beigusies?
.
.
Vispār viss 9. maija sakarā ir vērtējams kā nacionālā traģēdija. Tas bija genocīds, tā bija elementāra okupācija un aneksija, kad okupācijas vara vietējos izveda un viņu vietā ieveda svešos. Latvieši ir ļoti toleranti un gatavi piedot, bet tas netiek un netiek novērtēts. Nav ne sirdsapziņas vismazākās kripatiņas attiecībā uz pastrādātajiem noziegumiem pret cilvēci. Pazemot citas tautas stiprina viņu pašcieņu.Tas , protams, ir nožēlojami. Vajadzētu tik vien , ka šos svētkus aizliegt, bet vai reāli varētu to izpildīt? Domājams, ka nē. Šai zemē ar patriotismu ir švaki., īpaši no tiem ,kas pie varas. Varētu jau tos vienkārši ignorēt, bet kā kašķi meklēdami, tas tiek svinēta ar pompu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas