Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aivars Ozoliņš: Dārgās darbavietas

Ainārs Šlesers (LPP/LC) sācis pildīt pirms pašvaldību vēlēšanām doto svarīgāko solījumu — radīt Rīgā 50 tūkstošus jaunu darbavietu un "pilnībā atrisināt bezdarba problēmu". Pirmās jaunās darbavietas tūlīt būs radītas — taps Rīgas tūrisma attīstības birojs, kuru vadīs lidsabiedrības airBaltic prezidents Bertolts Fliks. Tātad viņam vēl vienu darbavietu Šlesers jau ir radījis. Flika darbs būšot rīkot Rīgas tēla popularizēšanas kampaņas, kam dome nupat atvēlējusi piecus miljonus latu nodokļu maksātāju naudas nākamajam gadam — papildu vienam miljonam šim gadam, ko piešķīra augustā.

Šlesers prot rēķināt svešu naudu, tāpēc ir skaidrs, ka pat netaisās pildīt savu priekšvēlēšanu solījumu. Rīgas reklamēšanas birojā strādāšot ne vairāk kā pieci cilvēki, apgalvo Fliks. Nav grūti sarēķināt — ja par piecām jaunām darbavietām rīdziniekiem nākamgad būs jāsamaksā pieci miljoni, tad piecdesmit tūkstošu darbavietu viņiem izmaksātu 50 miljardus. Šlesers, kas mēdz skandināt — nevajagot baidīties no lieliem izdevumiem, jābaidās no maziem ieņēmumiem — , nenobītos no šādas summas, taču rīdzinieki nespēs viņam nodrošināt šādus ieņēmumus, lai arī cik bezbailīgi maksātu nodokļus.

Turklāt Šleseram nav 50 tūkstošu fliku un šofera dēlu, kurus (bez konkursa, kā arī bija solījis) viņam būtu jānodrošina ar šādām darbavietām. Ne jau kurš katrs prastu novest līdz bankrota robežai nacionālo lidsabiedrību, tad samaksāt par tās akcijām 14 miljonus, tad pieprasīt valdībai, lai tā iegulda uzņēmumā 15 miljonus un glābj no izputēšanas, un turpināt saņemt 29 tūkstošu latu algu gadā. Turklāt Flikam ir arī Rīgas popularizēšanas pieredze — Ekonomikas ministrija augustā iesniedza tiesā prasības pieteikumu par zaudējumu piedziņu no biedrības Rīgas Kongresu birojs, kurā viņš ir amatpersonas statusā. Biedrība bija apņēmusies reklamēt Rīgu kā konferenču centru, taču līgumu nepildīja. Šāda līmeņa menedžeri pat Šleseram var būt tikai daži, bet vēl augstāka kvalifikācija ir vienīgi viņam pašam.

Šlesers tik negausīgi steidzas tērēt nodokļu maskātāju naudu, ka jāšaubās, vai grasās sēdēt savā amatā visu termiņu. Izskatās, ka rīdziniekiem doto solījumu pildīšanas vietā pavisam drīz — pirms Saeimas vēlēšanām nākamgad — sāks solīt lielus izdevumus jau visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas