Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Krīgera agora

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
meitene jautātāja
m
Viens aspekts rakstā nav skarts. "Dienas" portālā lasāms resursu centra "Marta" aicinājums "Manifestācijā jāsauc pie kriminālatbildības valsts amatpersonas". Vai šis aicinājums, ja to saklausīs, nepaglābj manifestāciju no nemērķtiecības, par kuru Jūs rakstāt? Šis ir aicinājums uz solidaritāti (piespiedu solidaritāti...), uz taisnīguma atjaunošanu. Zinot, ka vainīgajiem netiks piedots, cietušie ar vieglāku sirdi ļausies jauniem upuriem.
Attopieties!
A
Šķiet, ka daudzi iebāzuši galvu smiltīs un neredz sev apkārt itin neko. TP ar pārējo kompāniju izgrābuši Valsts kasi tukšu. Naudas nebūs jau augustā - tas nozīmē, ka nebūs ne algu, ne pensiju, ne pabalstu. NEBŪS NEMAZ ! Ja kritīs valdība, mums aizdevumu neredzēt - iestāsies pilnīgs haoss. Vai to mēs gribam? Vai tāpēc pulcēsimies pie Raiņa? Šobrīd izšķiras Latvijas BŪT VAI NEBŪT. Bet bezatbildīgi populisti aicina uz nekārtībām. Vai pie šīs situācijas vainīgs Dombrovskis? Taču nē! Viņš, pametis mierīgu un labi apmaksātu darbu Briselē, tagad cenšas izmēzt iepriekšējo valdību mēslus, bet tauta acīmredzot to nesaprot. Nu nevaram mēs vairs dzīvot kā senāk - naudas vairs nav. Tāpēc ejiet un pieprasiet savas tiesības Kalvītim, Godmanim, Gailim, Birkavam, Krištopānam, Šleseram, Šķēlem, Lembergam, Slakterim, Birkam, Bojāram un pārējai varzai, bet Dombrovskim ĻAUJIET STRĀDĀT !!!
Zaļais
Z
Vai Krigera kungs jau ir sacis organizet pa Janu brivdienam Esplanades apstadijumu atjaunosanu?
Miezis
M
Hmmm......... Svariigaak tomeer ir paraadiit Latvijas STRADAJOSO un PENSIONARU attieksmi pret notiekoso: Krizi nedriikst likvideet uz nabadziigaako iedziivotaaju slaanju reekjina. Driizaak vajadzeetu padomaat par papildnodokli uz Skjeeles, Lemberga, Shlesera un citu multimiljonaaru iipashumiem, lai vinji vismaz daljeeji atdod atpakalj sabiedriibai nolaupiito.
Tā, lūk!
T
Kad pirms 90 gadiem pieņēma Satversmi, neviens nevarēja paredzēt, ka šodien Latvija būs šādā situācijā., tāpec laikam par krīzes situāciju un kā tajā valdībai jārīkojas, nekas nav teikts. Tas kārtējo reizi pierāda, ka nevar mūžīgi dzīvot pēc simtgadīgiem likumiem, un beidzot jāmodernizē valsts pamatlikums.
Tā ja
T
Diemžēl skolotāji un arodbiedrības nepiekrita skolotāju skaita samazinājumam, kad visur notika un notiek kadru samazināšana, tapēc arī šis milzīgais algu samazinājums, jo citus variantus, kur ietaupīt, ministrija nav atradusi. Skolotāji un arodbiedrības vareja nākt ar saviem priekšlikumiem ministrijai palīgā.
CR
C
Sorry Ozoliņa kungs te nu es Jums nekādi nevaru piekrist. Visur runā par solidarizēšanos, lai pārvarētu krīzi, kāda tur irsā solidarizēšanās, kad vieniem algu apcērt pa 40-50%, savukārt ministriem par 20% un no kādas ienākumu bāzes. Kamēr netiks ieviesta kārtība valsts pārvalde, tajā skaitā atalgojumu sistēmā, tikmēr ir bezkaunīgi runāt - mēs izglābām valsti. Pareizāk būtu - mēs izglabām valsti uz sociāli visneaizsargātāko cilvēku rēķina un pensionāru gadījumā tas notika, pārkāpjot LR Satversmē noteikto, ka ikvienam ir tiesības uz īpašumu un fondētā pensija ir īpašums. Un es nebrīnīšos, ka SVF pateiks, sorry, bet naudu mēs nedosim, jo nekur nav teikts, ka satversmes tiesā rīt netiks šie grozījumi atcelti un tādā gadījumā valstij būs pienākums samaksāt. Zēl, ka Ozoliņa kungs taurē kopā ar Daudzi (Satversmes tiesa naudu nedrukā), kurš tik spilgti parāda savu analfabētismu jautājumā par demokrātiju un cilvēktiesībām. Ārkārtas stāvokli neviens šajā valstī nav ieviesis un vēl jo projām ir spēkā LR Satversme. Tākā es joprojām uzskatu, ka šis samazinājums atkal kārtējo reizi ir matemātisks, bez jebkādas tālākas analīzes. Strukturālēs reformas nenotiek un visticamāk nenotiks. Diemžēl tā nu tas ir.
Pipo
P
Korektumu mūsu valstī ierēdņi sen jau aizskalojuši klozetpodos.
muhlis
m
Viņam nav bērnu,un viņš nesaprot kas notiks skolās.Atvaino Aivar ,bet tu jau esi savādāk orjentēts............................
muhlis
m
Viņam nav bērnu,un viņš nesaprot as notiks skolās.Aizmirsu ,tu esi savādak orjentēts...................
Mākoņtēvs
M
Nāc pēc honorāra,tu man patīc!!!! Vēlēšanas nav aiz kalniem TP uzvarēs ar tavu rakstu palīdību.
Limpopo
L
"Saeima par mata tiesu izglābusi valsti no bankrota". Par šiem vārdiem vajadzētu pieprasīt Ozoliņam veikt psihiatrisko ekspertīzi.
proletariāts
p
Skolās varētu sākties vēl lielāka krīze. Joprojām daudzus priekšmetus, kā piem. svešvalodas, matemātika, fizika pasniedz pensionēti skolotāji. Šajā situācijā viņiem noteikti izdevīgāk ir nebūt strādājošiem pensionāriem. Pensija būs līdzvērtīga ar algu. Un viņu vietā neredz bezdarbnieku rindu stāvam aiz durvm.
Limpopo
L
"Saeima par matu izglābusi valsti no bankrota"- par šiem vārdiem vien vajadzētu pieprasīt Ozoliņam veikt to pašu ko Lembergu ģimenei - psihiatrisko ekspertīzi.
dzeris
d
Nu ko, skolotājus saprast var, tiem noīsināja, faktiski, 40%, kad ierēdņiem tikai 20%, salīdzinājums ne visai korekts, bet, vienkāršojot, no skolotājiem labums lielāks, taisni pateicoties politiķu un augstākās ierēdniecības izcilam darbam mēs arī esam šai bedrē, daudz, daudz dzīļākā, nekā Igaunija un Lietuva. Bet manifestāciju rīkot varētu, tikai ar citiem lozungiem: - nekavējoties veikt strukturālas reformas valsts pārvaldē, un reformas, nevis kosmētisko remontu -nekavējoties veikt strukturālas reformas IZM, ( aģentūras, dažādi inspektori, serifikācijas, liekie papīri, utt), radikāli samazinot tur strādājošo skaitu, un ierēdņu algas pielīdzinot skolotāju algām( normālās valstīs skolotāju algas pārsniedz ierēdņu algas) - reformēt, nevis likvidēt, proftehizglītību, utt., tad protestiem būtu jēga. Bet, ja tas nomierina - Islandē it kā iet vēl sliktāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas