Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Mana Vudstoka

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
drakons
d
Nenormāli tups raksts.
lno
l
Svoboda (Radio Liberty) ir amerikāņu Kongresa finansēta radiostacija, kas raida daudzās valodās uz daudzām valstīm, dažus gadus atpakaļ raidīja arī latviešu valodā. _____________________ Latviešu valodā raidīja Radio brīvā eiropa, dzeri:)
Gaidu, gaidu
G
Kur tas Čeloveks palicis, kas visiem šiem pajoliņiem pastāstīs, kā tās lietas 1989. gadā pa īstam bija.
dzeris - Ino
d
Svoboda nevarēja neko bazūnēt. Svoboda (Radio Liberty) ir amerikāņu Kongresa finansēta radiostacija, kas raida daudzās valodās uz daudzām valstīm, dažus gadus atpakaļ raidīja arī latviešu valodā. Ir daudzi raidījumi, kur tiek aicināti daudzi cilvēki, kuri var izteikt savu viedokli par daudziem jautājumiem, ja kāds var ko "bazūnēt", tad šie cilvēki, un, kā zināms, pastāv arī tāds viedoklis, ka šeit tiek ierobežotas krievvalodīgo tiesības, kāds brīnums, ja kāds tādu viedokli izteica, tāds svobodas viedoklis vispār nepastāv. Es izlasu vai klausos visu, sevišķi, ja tas attiecas uz Latviju, un varu tev pateikt - bijuši daudzi raidījumi, kur tika pārstāvēts viedoklis, ka nekāds krievvalodīgo tiesības te pārkāptas netiek, arī kas attiecas uz leģionāriem., utt. Bet, pārsvarā, tie raidījumi notiek diskusiju veidā, kā tam arī normāli jābūt, un tur var dzirdēt dažādus vuiedokļus. Un, kāpēc gan tu domā, ka tur jāskan tikai vienam - Latvijai patīkamam viedoklim, ja pasaulē eksistē arī citi? Vēl padomju laikos svoboda bija vienīgais objektīvas informācijas avots par notikumiem pasaulē un PSRS, tāpēc jau to mežonīgi slāpēja, kāpēc lai tā tagad būtu mainījusies? Kas attiecas uz Latvijas svobodas korespondentu Bombinu - faktus viņš pasniedz patiesus, bet, viņa faktu interpretācijai ne vienmēr var piekrist, pēc manām domām viņš ir viens no sliktākajiem un subjektīvākājiem svobodas žurnalistiem.
lno
l
Svoboda no pirmajām neatkarības dienām bazūnēja par krievvalodīgo apbižošanu. EM, protams, ir profesionālākais Krievijas radio, bet ar savām dzimumzīmēm. Bieži skatos RTVi, bet kad tēma ir latviešu leģions, tad nākas dzirdēt tādas pērles, ka nenobrīnīties.
dzeris - Ino
d
Gribi teikt, Svoboda sniedz nepatiesu informāciju? Pats neesi to klausījies vēl no padomju laikiem, caur slāpētājiem? Es šo radiostaciju klausos gadus 30 vismaz, un ne reizi neesmu dzirdējis nepatiesu faktisku informāciju, cita lieta, komentāriem var piekrist, var nepiekrist, tāpat autorraidījumi var patikt, var nepatikt. Tas pats attiecas uz Eho Moskvi. Domā - ja krievu valodā, tad prokrieviska propoganda? Tad kļ;ūdies.
lno
l
Mana informācija ņemta no vakardienas "Svobodas" ______________________ Tagad man kļuva skaidrāks, no kādas informācijas veidojas Tavu uzskati:)
dzeris - Ino
d
Mana informācija ņemta no vakardienas "Svobodas" raidījuma "Amerikas stunda" izdrukas. Tādā gadījumā, kāds melo. Un, domāju, Vudstoku ar Baltijas ceļu, tomēr, var salīdzināt. Būtība ir viena - tieksme pēc brīvības. Atšķirība detaļās.
lno
l
ASV neielaida valstī Dž, Lenonu, kas tā arī netika uz šo pasākumu. _____________________________ Nav labi izplatīt nepatiesu informāciju. tepat no google.lv: Grupas dalībnieki sāka strīdēties un Ringo Stārs pat uz laiku pameta grupu. Atlikušo trijnieku tas neapstādināja, jo Makartnijs spēlēja bungas dziesmās "Martha My Dear", "Wild Honey Pie", "Dear Prudence" un "Back in the USSR". Viens no strīdu iemesliem bija tas, ka Lenona jaunā draudzene Joko Ono bija blakus mūziķim gandrīz visās sesijās, kā arī tas, ka citi uzskatīja Makartniju par pārāk dominējošu. Turklāt, Harisonam bija grūti savas dziesmas ielikt albumos. Grupas dalībnieki sāka paši savus projektus, piemēram, Plastic Ono Band un The Dirty Mac. Slavenā Vudstokas koncerta organizētāji pat centās pierunāt Džonu Lenonu savākt grupu kopā un uzspēlēt šajā festivālā, taču viņš atbildēja, ka pārējie nepiekrīt. Tad viņš piedāvāja uzspēlēt kopā ar Plastic Ono Band, taču tam organizatori nepiekrita. Tāpat diez vai var Vudstoku pielīdzināt Baltijas ceļam, vieni demonstrēja alkas pēc neatkarības, protestu pret totalitārismu, otru ideāls - brīvā mīlestība, narkotikas, nekādus pienākumus pret sabiedrību u.t.t.. Lielkulība bija, ir un būs vienmēr, tā ir mietpilsonības neatņemama morāles sasāvdaļa, bet tomēr mietpilsoņi ir sabiedrības pamats. Vudstokā tik tiešām iztika ar sex, bet Parīze Kon Bendita jeb kā viņu sauca jau sataisīja tādu trādiridi, ka tikai de Gols spēja situāciju savākt.
Dārznieks
D
Laikam jau mums tas latviešu sindroms. Par to jau arī saku, cik dažādas brīvības izpausmes - tā laika pārtikušajā ( no brīvības ) Amerikā un pie mums, kuri bija bija spiesti sadoties rokās, lai sajustu ; mūsu brīvība ir iespējama, un tā ir vienotībā.
Guntārs Silapiesis
G
Mūsdienu Latvijā arī vajadzētu sarīkot savu "vudstoku", kurā bez vardarbības un caur mūziku izteiktu protestu pret valsts izzadzējiem - Puzes lielkungu, Mākoņu stūmēju un Buldozeru - pieprasot no viņiem morālo un finansiālo kompensāciju par to, ka mūsu mīļā valsts atrodas dziļā bedrē.
dzeris - Dārznieks
d
Teišām nesaproti? Kurš saka, ka nepatīk Baltijas ceļš? Vudstokas festivāls simbolizēja tieksmi atbrīvoties no varas un liekulīgās sabiedrības uzspiestām normām , par iecietību pret visiem citādiem un citādi domājošiem. Lielos vilcienos, Baltijas ceļš simbolizēja to pašu - atbrīvoties no PSRS ideoloģijas un kundzības, par neatkarīgu un brīvu Latviju, t. i. - par katra pilsoņa tiesībām domāt un dzīvot, kā viņš pats grib, par personiskām brīvībām, utt. Forma šiem pasākumiem dažāda, bet saturs līdzīgs. Tu redzsi tikai formu, bet, nespēj saskatīt būtību.
Dārznieks
D
Saprotams, daudziem jau nepatīk Baltijas ceļš , kā brīvības alku izpausme. Vienkāršāk ir paņemt pudelīti un pēc tam mierīgi apgulties ceļa maliņā...
abet
a
40 gadi, 20 gadi... un nekas nemainās - dārznieki paliek dārznieki - ar visu neiecietību pret "ne tādiem ka es" (ar citādu domāšanu/izskatu/seksu/ticību/tvkanālu...) un ar stingro roku gaidām.
Dārznieks
D
Labs salīdzinājums brīvības izpratnei: Vudstoka - dubļu jūra ar pusmiljonu apdullušajiem seksā,narkotikās un rokenrolā ar mūsu - Baltijas ceļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas