Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Aivars Ozoliņš: Rituāls

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
123
1
Man nav skaidrs, kāpēc šis komentārs tika dzēsts (pareizāk, tika dzēsts links uz šo tekstu, kas ir nopietnas zinātniskas publikācijas kopsavilkuma tulkojums latviski): „Pētījumā piedalījās homofobu vīriešu grupa (n=35) un nehomofobu vīriešu grupa (n=29); piederība grupai tika noteikta, balstoties uz homofobijas indeksa testa (W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980) rezultātiem. Vīrieši tika pakļauti seksuāli eksplicītiem erotiskiem stimuliem — heteroseksuālu personu, homoseksuālu vīriešu un homoseksuālu sieviešu seksuālu aktu videoierakstiem; tika fiksētas peņa apkārtmēra izmaiņas. Dalībnieki izpildīja arī agresivitātes testu (A. H. Buss & M. Perry, 1992). Abās grupās tika novērota peņa apkārtmēra palielināšanās kā reakcija uz heteroseksuāla rakstura un homoseksuālu sieviešu seksuālu aktu videoierakstiem. Peņa apkārtmēra palielināšanās kā reakcija uz homoseksuālu vīriešu seksuālu aktu ierakstiem tika novērota tikai homofobiem vīriešiem. Agresivitātes ziņā grupas neatšķīrās. Homofobija acīmredzot ir saistīta ar homoseksuālu uzbudinājumu, ko homofobais indivīds vai nu neapzinās, vai noliedz.*” Henry E. Adams, Lester W. Wright, Jr., and Bethany A. Lohr. Is Homophobia Associated With Homosexual Arousal? Journal of Abnormal Psychology, 1996, Vol. 105, No. 3, p. 440. * Homofobo vīriešu uzbudinājuma pašnovērtējumi ievērojami atšķīrās no peņu mērījumiem. — D.L. (no Daiņa Leinerta bloga satori.lv)
mērglis
m
kameer uz zilo reeķina buuvee politiku , tikmeer arii nav jeegas ....bet sveeteļu reitingi ceļas un riidzinieki dabuus sev riktiigu mēri...
Horns un Hoofs
H
Es baidos, ka gadījumā, ja no Latvijas tiktu aizbaidīti visi "normālie" (nelasi hetero), mums šeit būtu nedaudz cits IKP rādītājs. :) Bet, ja ir runa par demogrāfisko krīzi ko izraisa ļaunie HS - pastāstiet man kāds, kāpēc Francija, kur HS tiesības ir atzītas valsts tiesību aktos, stabili ir viens no augstākajiem tautas pieaugumiem Eiropas Savienībā, kamēr mēs ar savu naidu esam tur, kur esam (izmirstam strauji, tāpāt kā Lužkova Krievija)? PS. Lūdzu nevajag atbildē salīdzināt Franciju ar Čadas vai Bangladešas dzimstības līmeni, ceru, ka "normālie" ar Šleseru priekšgalā mūs nepaspēs aizvest līdz turienei :)
CR
C
Smieklīga diskusija. Mums ir saistības un virkne likumi, tajā skaitā arī Staversme, kas garantē jebkura iedzīvotāja tiesības, tajā skaitā arī minoritāšu. To sauc par demokrātiju. Man ir pilnīgi vienalga vai praids notiek vai nē, taču man ir svarīgi lai šajā valstī, kur jau tagad ir ekonomikas krahs, vismaz respektē likumus. Tākā šitais RD gājiiens bija pilnīgi stulbs, tas tikai parāda, ka mēs kļūdas dēļ atrodamies Eiropā (uzņemti gan ES, gan NATO) mūsu īstā vieta ar tādu demokrātijas izpratni ir kaut kur vidus Āfrikā. Būtībā te arī ir atbilde kāpēc mēs esam tādos sūdos, tāpēc, ka paši politiķi ignorē to, ka Latvija ir demokrātiska valsts, proti, plaši izplatītā korupcija, čomu būšana, dažādas "dzīres" par nodokļu maksātāju naudu, balsis uz vēlēšanām vāc, apzināti pieņemot prettiesiskus lēmumus (praida gadījums to tikai vēlreiz apliecina) utt.
Ieva
I
Taču pašlaik sanāk, ka daļa heteroseksuāļu taču jau sava mazvērtības kompleksa mocīti tā vietā, lai pilnveidotos, cenšas visādi apspiest homoseksuāļus. Lai likumdevēji svītro to idiotisko pantu no Satversmes, 100% pielīdzina homoseksuāļus tiesībās heteroseksuāļiem, un nekādu gājienu visticamāk vienkārši nebūs, jo iet tāpat vienkārši, lai priecātos par dzīvi, pie mums, šķiet, neviens vispār nav spējīgs (to pierāda arī pagājušajā gadā rīkotie tā saucamie ģimenes svātki).
Ieva
I
Jā, un vēl, sekss manuprāt ir kaut kas tik dabisks, ka ar to lepoties var tikai tas, kam nekā cita ar ko lepoties nav. Un arī Bībeli piesaukt nav nekāda iemesla, jo, ja Dievs būtu gribējis, lai dzimumattiecības kalpotu tikai dzimtas turpināšanai, viņš arī cilvēkiem būtu ieviesis "kāzu" laiku, nevis izdarījis tā, ka cilvēks ir vairāk vai mazāk vienmēr gatavs....
Ieva
I
Manuprāt, ja cilvēks pats kaut kur izliek sirdi, tad cauri ar viņu būs. Un nevajag piesaukt Čaku, kas, starp, citu, savā absolūti lielisko dzejoļu ciklā, ir eleganti izticis ar erotiku. Jā un nezinu, ko tu īsti domāji ar tiem "Jums līdzīgajiem", tāpēc pateikšu: es vienkārši gribu, lai šai zemē vienīgais iemesls ierobežot cilvēku būtu šī cilvēka reālais pāridarījums citiem!
dzeris - Argo
d
Tiešām nesajēdz? valsts reputācija ir attieksme pret minoritātēm Tev kāds no viņiem uzbāžas? Nespēj apjēgt to, kas visā pasaulē sen zināms - tā nav nekāda novirze, tas ir normas variants? Ja tu neslēpj savu seksualitāti, kāpēc gan viņiem tas būtu jādara?
Haris
H
Tiešām nepielec, ka starp mīlēšanu un naidu ir vēl viea būtiska iespēja: nebāzt degunu tajā, kas nav tava darīšana- tas ir kā pieauguši cilvēki no brīvas gribas nodarbojas ar seksu - un, tā kā visādi citādi šie cilvēki ne ar ko neatšķiras no mums, nav nekāda iemesla viņus diskriminēt. ==================================== Nu, ja, izskatās, ka Jums un Jums līdzīgajiem tiešām nepielec.:))) Pediņi, atšķirībā no Čaka, uz trotuāra izliek nevis sirdi, bet ko citu, tāpēc arī visa šī strīdēšanās.:)
Ieva
I
Turlais varbūt vienkārši Afganistānā dabūja ar ko smagu pa galvu.....Bet vispār sviests, jo sanāk, ka bites ir vienīgā pietiekami pragmatiskā partija.....
Ieva
I
Tiešām nepielec, ka starp mīlēšanu un naidu ir vēl viea būtiska iespēja: nebāzt degunu tajā, kas nav tava darīšana- tas ir kā pieauguši cilvēki no brīvas gribas nodarbojas ar seksu - un, tā kā visādi citādi šie cilvēki ne ar ko neatšķiras no mums, nav nekāda iemesla viņus diskriminēt. TURKLĀT, VAI TU TIEŠĀM ESI PĀRLIECINĀTS, KA NEVIENAM NEKRĪTI UZ NERVIEM? Tikai ja visus, kas kādu kaitina, aizvāktu no ielām, tur neviena nepaliktu.
Ieva
I
Vai tad tevi kāds aiz rokas taisās līdzi vilkt?
Ieva
I
Nu tad, ja nevar diskutēt, legalizējam visu: krutkas taisīšanu, jo neķer taču, narkotiku tirgošanu skolās, vardarbību ģimenē....
Haris
H
Ozoliņš joprojām braši un neatlaidīgi šauj savā un "Dienas" kājā.:) Žēl tikai, ka ar savu pederastu mīlēšanu viņš un viņa koleģi NORMĀLOS aizbaida arī no tā, kas "Dienas" politiskajās nostādnēs derīgs.
Dihlofoss
D
Sabiedrībā valda uzskats, ka homoseksualitāte un biseksualitāte ir novirze no normas (deviācija), kam ir ģenētiski iemesli. Šādu akciju pamatmērķis ir likt saparast sabiedrībai (tai skaitā ar nospiedošajam vairākumam pašu netradicionāli orientēto), ka novirze nav nekāda novirze, bet gan vienkārši cita veida seksualitāte, kas ir tik pat tradicionāla, tikai mazāk izplatīta, kā heteroseksualitāte. Nevar doši apgalvot, ka homoseksualitāte ir "dabas, jeb Dieva kļūda". Ļoti iespējams, ka tam ir kaut kāda nozīme homo sapiens populācijas dzīvē, tikai neviens to nav izpratis. Tāpat kā paliek neatklāts dzīvības noslēpums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas