Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Aizdevēji iesaka veikt papildus konsolidācijas pasākumus 50 mlj. latu apmērā

Starptautiskie aizdevēji pēc valdības sagatavotā nākamā gada valsts budžeta projekta izvērtēšanas uzskata, ka Latvijai ir jāveic papildus konsolidācijas pasākumi par 50 miljoniem latu.SVF un EK izplatītajā paziņojumā teikts, ka budžeta projekts, ko apstiprinājusi Latvijas valdība un iesniegusi Saeimai, ir nepārprotami tuvinājies mērķim līdz 2014.

gadam ieviest eiro. Tomēr daži svarīgi jautājumi palikuši atklāti. Saskaņā ar SVF un EK pārstāvju vērtējumu tomēr vēl vajadzēs augstas kvalitātes papildu strukturālos pasākumus vismaz 50 miljonu latu apmērā, lai panāktu izmaiņas 2011.gadā, par ko tika panākta vienošanās starptautiskās aizdevuma programmas ietvaros."Mums bija konstruktīvas sarunas ar Latvijas valdību par 2011. gada budžetu. Programmas partneri, tostarp EK un SVF, ar Latvijas pārvaldes iestādēm novembrī vienojās, ka 2011. gada budžetā jāietver augstas kvalitātes pasākumi 280 miljonu latu apmērā, kas nodrošinās ilgtermiņa deficīta samazinājumu, kurš būs pietiekams, lai samazinātu valsts budžeta deficītu zem programmā paredzētajiem griestiem 2011. gadam - 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Šī korekcija arī ļautu Latvijai sasniegt tās vidēja termiņa mērķus - stabilizēt valsts parādu un samazināt 2012. gada valsts budžeta deficītu būtiski zem 3% no IKP, kas ir saskaņā ar valdības nodomu līdz 2014. gadam ieviest eiro, vienlaikus sekmējot līdzsvarotu izaugsmi," sacīts paziņojumā.SVF un EK pārstāvji arī aicinājuši atbildīgās iestādes nodrošināt, lai budžetā būtu atbilstošs finansējums sociālās un veselības drošības tīkliem, publiskā sektora darbavietām un arodapmācībai, lai atvieglotu krīzes ietekmi visneaizsargātākajai iedzīvotāju daļai un vienlaikus ierobežotu izdevumu palielināšanu šīm vajadzībām gada laikā. Turklāt jāturpina pilnveidot vairāki no pieņemtajiem pasākumiem, lai noskaidrotu to darbības aspektus vai, kā tas ir minimālās algas palielināšanas gadījumā, samazinātu ietekmi uz nodarbinātību.Paziņojumā teikts, ka programmas partneri cer uz turpmākām sekmīgām diskusijām ar atbildīgajām iestādēm. "Ja iepriekš minētajos jautājumos būs uzlabojumi, kopīga SVF un EK ceturtā pārskata vizīte varētu notikt janvārī," norādīts paziņojumā.Jau vēstīts, ka Saeima 9.decembrī konceptuāli atbalstīja 2011.gada budžetu un paredzēts, ka otrajā lasījumā budžetu pieņems 20.decembrī.Latvijas 2011.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 4,204 miljardi latu, bet izdevumi - 4,788 miljardi latu. Valsts konsolidētā budžeta finansiālais deficīts tiek prognozēts 4,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb 584,2 miljoni latu. Valdība budžetā ir nodrošinājusi konsolidāciju 290,7 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas